• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Akçakale Saldırısındaki Soru İşaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Suriye ile gelinen noktayı değerlendiren Karamollaoğlu, Türkiye`nin saldırıya vereceği cevabın kendisine yakışır şekilde olması gerektiğini ifade etti. SP`li Karamollaoğlu, \"Sözkonusu saldırı ile ilgili şüpheli sorular henüz tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulamamıştır. Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığı konusunda, kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden, bu müessif saldırıyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır. Bu yapılmadan, aceleyle hareket edilerek iki ülkenin savaşa sürüklenmesini doğru bulmuyoruz.\" dedi.

 

İtidalli Davranılmalı
Hükümetin meclisten TSK`nin yabancı ülkelere gönderilmesi konusunda yetki almasına rağmen ihtiyatlı davranması gerektiğine işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu, \"Çünkü alınan yetki çok geniştir. Tezkerede `sınır ötesi` tabiri geçmektedir. Hangi sınır olduğu belirtilmemiştir. Bu kadar ucu açık bir yetkinin hükümete verilmiş olması itidalli hareket edilirse caydırıcı etkiye sahip olur. Ancak eğer hükümet bunu kullanmaya kalkarsa Ortadoğu`nun da ülkemizin de geleceği için çok endişe verici olaylar yaşanır.\" şeklinde konuştu.

Yaşanan Olumsuzlukların Nedeni; Dış Politikada Yapılan Yanlışlar
Türkiye`nin içine çekildiği bu olumsuz tablonun altında yatan nedenin hükümetin dış politikada benimsediği yanlış prensipler olduğunu belirten Temel Karamollaoğlu, hükümetin AB`yi bir medeniyet projesi görmesinin ve ABD ile İsrail`i stratejik müttefik ilan etmesinin sakıncalarını kaydeden Karamollaoğlu, Suriye ile böyle bir noktaya gelinmesine ihtiyaç olmadığını öne sürdü.

 

Temel Karamollaoğlu konuşmasının sonunda \"Yerel seçimlerin erkene alınmasıyla birlikte biz de şimdiden hazırlığımızı başlatıyoruz. 1989 döneminde Milli Görüş`ün yaşadığı ilk hamleyi bu seçimlerde Saadet Partisi`nin yaşayacağına inanıyoruz. Bu dönem partimizin güçlü olarak ayağa kalktığı dönem olacak``dedi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir