• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
İslami Cihad Hareketi Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi dün (04 Ekim Perşembe) Gazze’nin El-Ketibe meydanında kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği etkinliğe hareketin liderleri yanında, Hamas ve diğer hareketlerin liderleri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Etkinlikte İslami Cihad bayrakları gökte dalgalanırken, hareketin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri mücahitlerinin yoğun bir şekilde bulunması dikkat çekti.

Etkinliğe video konferans yöntemiyle Gazze dışından katılan İslami Cihad Genel Sekreteri Ramazan Şallah, Filistin davasının tarihinin en zor ve karmaşık aşamasından geçtiğini, bu davanın birçok çevre tarafından tamamıyla tasfiye edilmek istendiğini söyledi.

Barışçıl direniş veya halk direnişi adıyla kabul ettirilmeye çalışılan yeni projeyi tamamıyla reddettiklerini, hareketin direniş ve cihadı asla terk etmeyeceğini belirtti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hamas Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye ise “Bedeli ne olursa olsun özgürlüğe kadar yolumuzu sürdüreceğiz. Kimliğimizi kaybetmeden ve ilkelerimizden taviz vermeden güvenli bir zırh olmaya devam edeceğiz. Bütün topraklarımızı kurtarmadıkça düşmanla ateşkes olmayacaktır” dedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir