• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Türkiye Bu Saatten Sonra Ne Yapmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale`de bir eve isabet etmesi sonucu 5 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay üzerine Başbakanlıktan yapılan açıklamada Suriye hedeflerine topçu ateşiyle vurulduğu belirtildi. İki ülke arasında gerilim devam ederken Türkiye- Suriye ilişkilerini Vanlı vatandaşlara sorduk.

 

\"Olayların Bu Günlere Gelmesi Hükümetin Yanlış Politikasının Sonucudur\"
Bir Vanlı olarak Suriye`yle herhangi bir savaşa karşı olduğunu ifade eden Nurettin Arslan, \"Bizler savaşa karşıyız. Olayların bu günlere gelinmesi ise hükümetin yanlış politikasının sonucudur.Hükümet, Özgür Suriye Ordusuna el altında destek vererek, orada yaşanan katliamlara katliam kattı. Nerde olursa olsun katliamlara ve insanların ölmesine karşıyız. Bu saatten sonra hükümetin barış yollarına girmesi lazım. Çıkarılan tezkerelerin de çözüm olamayacağını düşünüyoruz. Olası bir savaşta ne kazanılacak ki\" dedi.
Yaşar Arslan, \"Bizlerde arkadaşın ifade ettiği gibi savaşa karşıyız. Barış yapılmalı ve Suriye sorunu çözülmeli.\" İfadelerini kullandı.

 

\"Türkiye`yi Bilerek Oraya Çekmek İsteyenler Var\"
Hükümetin Suriye sorununa müdahil olmaması gerektiğini ifade eden Osman Deniz , Suriye Barış yapmalı. Akçakale meselesinin bilerek yapıldığına inanmıyoruz. Türkiye`yi bilerek oraya çekmek isteyenler var. Türkiye bu duruma düşmemeli.\" Şeklinde konuştu.

 

\"Her Şey Hücumla Olmaz\"
\"Her şey hücumla olmaz sabırla olmalı\" diyen Hacı Bekir Anlayış, \"Böylesi bir durumda devletin her ihtimali düşünmesi ve sabırla davranması gerekir hay huy la bu işler olmaz. Olayları anlamak için sabretmek yararlı olur. Bu olaylarla Türkiye`yi çalkalamak doğru olmaz. Ben 80 yaşındayım. Tecrübelerimize dayanarak sabırlı olmamız gerektiğini söylüyoruz.\" Şeklinde konuştu.

 

Hacı Ömer Karaca ise, \"81 yaşındayım. Türkiye bu güne kadar Suriye halkına yardım etti. Allah ıslah etsin Suriye yönetimi iyice işleri bozdu. Bizler bu yardımların devam etmesini ve savaşın olmamasını istiyoruz.\" İfadelerini kullandı.

 

\"Suriye Meselesi Bulaşıcı Bir Hastalıktır ve Hastalık Türkiye`ye de Bulaştı\"
Zival Kızılkara ise,\" Suriye meselesini bulaşıcı bir hastalık gibi görüyorum Türkiye bu hastalık kendisine bulaşmadan tedavi etmeliydi. Ancak hastalık kendisine bulaştı. Bu saatten sonra tedavi etmesi çok güç olabilir ancak imkânsız değildir. Onun için Türkiye`nin bir an önce bu hastalığa bir çare bulması gerekiyor.\" diye konuştu.

 

\"Birinin Köpeğine Taş Atmasan Köpek Sana Saldırmaz\"
Türkiye`nin Suriye`ye müdahaleden önce içindeki sorunlara çözüm bulması gerektiğini ifade eden Lezgin Karagülle, \"Suriye konusunda ise dönüp bir arkasına bakmalı acaba nerde hata yaptı. Ya da yapıyor. Bunu düşünmesi gerekiyor. Çünkü birinin köpeğine taş atmasan köpek sana saldırmaz\" diyerek olayda Türkiye`nin de suçlu olduğunu ima etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir