• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
`MEB Kanalıyla Öğretmen İtibarsızlaştırılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Eğitim-İş Manisa şubesi başkanı Necdet İnce, 5 Ekim öğretmenler günü dolayısı basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığını eleştiren İnce, öğretmenlerin, hükümetin politikaları sonucu itibarsızlaştırıldığını ileri sürdü.
 
800 binin üzerindeki eğitim emekçisinin bu yıl da çözüme kavuşturulmayan sorunlar nedeniyle umutsuz bir bekleyiş içerisinde 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününü kutladığını ifade eden İnce, "Yoksulluk sınırı, Eylül 2012`de 3.092 TL olarak açıklanırken, bugün eğitim çalışanları ortalama 1750 TL almaktadır. Eğitim çalışanlarının ücretlerini iyileştirmekle yükümlü olan siyasal iktidarın Başbakanı ve Bakanı ise öğretmenlerin aldığı ücretin fazlalığından, çalışma saatlerinin de azlığından şikayet etmektedir" dedi.
 
Türkiye`deki öğretmenlerin, OECD ülkeleri ile kıyaslandığında, toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından oldukça geri durumda olduğunu dile getiren İnce, eğitim kurumlarının personel ihtiyacının gerçekçi bir biçimde belirlenerek, yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesi, ülkenin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesi gibi taleplerini aktardı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir