• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
İnsan Canı Bu Kadar Ucuz mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Seksen gün önce Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe -Dicle Üniversitesi yolunda Aşırı sürat yaptığı iddia edilen bir otomobilin çarptığı, 25 yaşındaki Mehmet Kartaca seksen gün kaldığı yoğun bakımda yaşamını yetirdi.

 

Oğlunu trafik kazasına kurban veren acılı baba Mehmet Salim Kartaca, kazanın 11 Temmuzda meydana geldiğini belirterek şöyle dedi: \" Kazada ölen oğlum Mehmet ve diğer oğlum Abdullah motosikletli olarak, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatmakta olan dayısının ziyareti dönüşünde gece saat 23.53`te fakülte yolunda, sürücüsü henüz tespit edilemeyen bir otomobilin yandan çarpmasıyla yere düşerek kafasından darbeler alıyor. Oğlumun ölümüne sebep olan beyaz renkli otomobil sürücüsü ise olay yerinde aynı sürat ile uzaklaşıyor. Çevredeki güvenlik kameralarında polisin, kazadan 4 dakika sonra kaza yerine intikal ettiği belli oluyor. Sürücünün yakalanmaması için uzun bir süre geçmedi. Nasıl oluyor da oğlumun ölümüne neden olan bu şahıs yakalanmıyor.\"

 

Acılı baba, diğer oğlunun ise kazada hafif şekilde yaralandığını dile getirerek polisin bir an önce oğlunun ölümüne neden olan sürücünün tespit edilmesini istedi. Baba Mehmet Salim Kartaca, kaza esnasında ağır yaralanan oğlunun Diyarbakır Dağkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırıldığını burada 55 gün kaldığını daha sonra ise Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek burada da yoğun bakım ünitesinde 25 gün kaldığını ifade etti.

 

Baba Mehmet Salim Kartaca son olarak, \"Elhemdulillah Müslüman`ız ve ölüme de kadere de iman etmişiz. Ama oğlumun ölümüne neden olan şahsın olay yerinde kaçması bizi çok üzdü ve ne kadar cani olduğunu bir nevi gösterdi. Tekrar ediyorum polisin bir önce oğlumun yaşamına sebep şahsı bulmasını istiyorum ve insan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır.\" (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir