• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Halid Meşal Seni Gerçekten Seviyorum, Ancak Yeter Diyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli olmakla ve Halid Meşal’in mensup olduğu aynı coğrafyaya ait olmakla iftihar ediyorum. Adam uzun, endamlı, dik ve Filistinli bedeniyle ortaya çıktığında beni oldukça etkilemişti ve ikna etmişti. Heybetli boyuyla dünyanın karşısına çıkıp konuşan Meşal, adeta şunu söylüyordu: “Bakınız! Filistinliler benim gibidirler; Allah, düşmanımız olan Siyonistlerin kalbine korku saçacak derecede bize güç, kuvvet, heybet ve enerji vermiştir. Filistinliler benim gibidirler. Halklarının haklarını sadece kâğıt üzerinde savunmazlar ve talimatla onlar hakkında konuşma yapmazlar. Filistinliler aynen benim gibidirler; realitelerini ifade eder, siyasi hallerini sade bir dille anlatır, daha önce metin hazırlamadan konuşurlar. Bir gün Filistinli birinin elinde kâğıtla mikrofonun karşısında durduğunu görürseniz, bilin ki bu adam Filistinlidir, ancak Filistin onun aklına hükmetmemiştir ve kalbi onun için atmamıştır.”

Türkiye’de iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 4. kongresine katılan Halid Meşal, Türkiye halkının aklına ve kalbine hitap edeceğinden ve Filistin halkının atan kalp atışlarını ustalıkla bu halka aktaracağından emindi. Yine o, insanların sinirlerine dokunacak bir davayı temsil ettiğinden de emindi. Onun için kendisi, zilleti reddeden özgürlük, adalet, onur, direniş ve insanlık adına konuşuyordu. O nedenle kendisi “Filistin davasını düşmanla yapılan görüşmeler ve iç bölünmeyle sınırlı kılmayın. Filistin görüşmelerden önce de bölünmeden önce de vardı. Düşmanla görüşmelere son verildiğinde de, bölünme bittiğinde de bu dava var olacaktır” derken gerçekten güzel söylüyordu.

Filistinli lider Halid Meşal’in Filistin halkının çoğunluğu adına konuşmasıyla övünüyorum. O şöyle diyor: “Biz, Kudüs’ü geri almakla, mültecileri vatanlarına geri getirmekle, Siyonist yerleşkeleri ortadan kaldırmakla ve işgal yönetimi istemese de bütün Filistin toprakları üzerinde bağımsız ve egemenliği tam bir devlet kurmakla sorumluyuz.”

Yine o şöyle diyor: “Demokrasi ile direniş arasında bir çelişki yoktur. Yine demokrasiyle insan onuru da çelişmez. Biz barış istiyoruz. Ancak şerefli ve onurlu bir barış istiyoruz. Hakkı sahiplerine iade edecek bir barış olmazsa o zaman önümüzde direnişten başka seçeneğimiz olmayacaktır.”

Yine Filistin sınırlarını aşıp Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye özel ilgi gösterirken, Mısır’ın bölgesel ve uluslararası arenada kaybettiği rolüne kavuşmasından bahsederken, Arapların ne isteğini ve önümüzdeki dönemde neyi amaçladıklarını açıklarken, barış için ellerinin sürekli uzatılmış olduğunu, ancak bunu Filistin halkının tarihi hakkından taviz vererek yapmayacaklarını ve Arapların uzun süredir kaybolan rollerini geri almak istediklerini söylerken de onunla iftihar ettim.

Yine büyük komutan Meşal Batı’ya yönelip “çifte standart uygulamayın!” derken de onunla övündüm.

Halid Meşal, Filistin halkının on altı senedir kendisini baş tacı ettiği bir lider bir komutan ve değerli bir şahsiyettir. Güçlü ve güvenilir bir kişi olan Halid Meşal’i Allah hem akıl hem de bedenen güçlü kılmıştır.
O, büyük bir sevgi ve muhabbetle artık yeter diyebileceğimiz Halid Meşal’dir. Bütün başarılarına, üstün meziyetlerine, dâhiliğine, insanların gösterdiği sevgiye, bizim ona olan güvenimize rağmen sana şunu diyoruz: “Artık yeter. Sana teşekkür ediyoruz ve seni uğurlamak istiyoruz. Seni daha parlak, daha yüce ve güzel görevlerde görmek istiyoruz. Buradaki görevin artık yeter diyoruz. Görevi bırak ki, insanlar oturdukları zaman koltuğa yapışan ve adeta ona tapanlara tükürsün, Filistin halkının gelecek liderlerine de pratik dersler versin.”

Dr. Fayiz Ebu Şemmale

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir