• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
35 İlde Kentsel Dönüşüm Bu Gün Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımlar, bugün aralarında Bingöl`ün de bulunduğu 35 ilde aynı anda başlayacak. Yıkım çalışmalarında ilk düğmeye basacak isim de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacak. Yıkımlar ayrıca canlı yayın aracılığıyla TV kanallarından izlenebilecek.

Bingöl`de 1971 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan deprem konutları, Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak.

5 İldeki Yıkımlar, Bugün Saat 15.00`da Canlı Yayında İzlenebilecek
Bingöl Belediyesi İle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi`nde yapılacak 1376 daire için yıkım hazırlıkları devam ediyor.

Yıkılacak binalarda çatı, pencere ve diğer aksamların sökülmesiyle ilgili çalışmalar devam ederken, bugün yapılacak yıkımın canlı yayın eşliğinde gerçekleştirileceği, organizasyonun da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Yenileme Başkanlığı`nca yapılacağı belirtildi.

Türkiye genelinde 6,5 milyon riskli konutun yıkılacağı kentsel dönüşümde ilk adım Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın İstanbul`da katılacağı törenle atılacak. Bingöl dahil toplam 5 ildeki yıkımlar, bugün saat 15.00`da başlayacak ve yıkım çalışmaları birçok kanalda canlı yayında izlenebilecek. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir