• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Meşal`in Suriye Tepkisine Uluslararası Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas Tevhid ve Islah Cemaati Başkanı Muhammed El-Hamdavi, Suriye ve İran medyasının Suriye halkına ve devrimine destek verdiği için İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal`i hedef alan saldırılarını kınadı.

El-Hamdavi, Halid Meşal`in tavrının ilkesine, Filistin davasına ve Suriye halkına vefanın zirvesi olduğunu dile getirdi.

Quds Press`e konuşan El-Hamdavi, Suriye konusunda Halid Meşal`in tavrının tamamen dengeli ve doğru olduğunu ifade ederek, Meşal`in Suriye`ye vefasını gösterdiğini fakat katliamlar söz konusu olunca vefanın özgürlük ve onur mücadelesi veren Suriye halkı için geçerli olduğunu belirtti.

"Biz burada Rabat`ta Halid Meşal ile görüştük. Suriye yönetiminin ve halkının Filistin davasına, direnişe ve Hamas`a desteğini inkar etmiyor. Fakat bu kanlar ve canlar, Meşal`in ilkeden ve insandan yana tavır almasını gerektiriyor" diyen El-Hamdavi, Suriye halkının özgürlük ve onur talebine karşı çıkan İran ve Suriye rejimlerinin tavrının yanlış olduğunu, halkını boğazlayan bir rejimin tavrının doğru olamayacağını ifade etti.

Meşal`in Suriye halkından yana tavır alarak direnişten yana tavır aldığına işaret eden El-Hamdavi, direnişin aslının özgür halk olduğunu ve Meşal`in diktatörlükten kurtulma mücadelesi veren Suriye halkını desteklediğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir