• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Libya`da Hükümet Krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Genel Kongre tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Ebu Şakur, kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle hazırladığı kabine listesini geri çekti. 
 
 
Libya Milli Genel Kongre (MGK) Sözcüsü Ömer Hamdan, Mustafa Ebu Şakur`un sunduğu kabine listesinin güvenoyu alamayacağı kanısında olduğunu söylemişti.
 
Kongre tarafından 12 Eylül`de hükümeti kurmakla görevlendirilen Şakur, Libya devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle hazırladığı kabine listesini geri çektiğini duyurdu.
 
Şakur, Kongre`den kendisine kabine listesini tekrar hazırlayabilmesi için 7 Ekim Pazar gününe kadar süre talep ettiğini belirterek, ``Kongre üyelerinden, hükümette görev almasını uygun gördükleri isimleri bana sunmasını bekliyorum. Böylece isimleri üzerinde tartışma yaşanan bakanları bana sunulan alternatifler üzerinden değiştirebilirim`` dedi.
 
Şakur`un kabine listesini okuduğu sırada üyelerin çoğunun salonu terk ederek listeyi protesto etmiş, dün de bir grup gösterici Kongre salonuna girerek, oturumun kapatılmasına neden olmuştu.
 
Kabine listesini oluştururken, ``liyakat ve ülkedeki coğrafi dağılımı`` imkan ölçüsünde dikkate aldığını ifade eden Şakur, belirlenen isimlerin uzman bir kurul tarafından değerlendirildiğini kaydetti.
 
Hamdan, hem çarşamba günü düzenlenen oturumda hem de kendisinin vekillerle kişisel görüşmelerinde Kongre`nin çoğunluğunun Şakur`un sunduğu listeye güvenoyu vermeyeceğinin ortaya çıktığını ifade etti.
 
Kongre Sözcü Ömer Hamdan, Şakur`un güvenoyu alamaması durumunda 7 Ekim`e kadar oluşturacağı yeni listeyi kabineye sunabileceğini ve kabinenin bu yeni listeyi 10 Ekim`de oylayabileceğini belirtmişti.
 
Şakur`un sunduğu kabine listesi, Kongre üyeleri tarafından ülkedeki coğrafi dağılımı, siyasi grupları ve toplumsal kesimleri yeterince temsil etmediği gerekçesiyle eleştirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir