• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Sahte Aşı 50 Bin Koyun Öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Özbekistan ve Kırgızistan’da 50 bine yakın koyuna çiçek hastalığına karşı uygulanan aşı tedavisi sonrası hayvanların toplu ölümü Kazakistan’da getirtilen sahte ilaç olduğu açıklandı.

Özbekistan Devlet Veteriner Hizmeti tarafından yapılan açıklamada telef olan 50 bine yakın koyunun ölüm nedenini Kazakistan’dan kaçak yollarla getirilen sahte aşı olduğunu iddia edildi.

Veteriner Hizimeti Özbekistan’da hayvanların çiçek hastalığına karşı aşı üretilmediğini ileri sürerek, söz konusu sahte aşının hayvanların hastalığına karşı tedavi değil, tam tersine ölümüne yol açan vrüs taşıdığını belirtti.

Konu üzerinde yapılan incelemede üzerinde “çiçek hastalığına karş”ı yazısı ile üretici tarafın Rusya Veterinelerler ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü olduğu belirtilen ve 198 bin adet aşının Kazakistan’dan kaçak yollarla geldiği açıklandı.

Hayvanalara sahte aşı uygulama ile Özbekistan’ın Cizzak, Kaşkaderya, Semerkant ili ve Kırgızistan’ın Celalbad bölgesinde toplam 50 bine yakın koyun telef olmuştu.

Toplu koyun ölümlerinin etkili olduğu bölgelerdeki insanlarda şimdiye kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisine rastlanılmadığı kaydedildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir