• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Başörtüsü Yasağı Doludizgin Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - İlke Haber Ajansı tarafından Şahinbey Türktepe okulundaki eğitim skandalını ortaya çıkarması sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Haberimizin ardından skandal uygulamalara maruz kalan öğrenci ve ailesiyle görüşen İnsani hak ve özgürlükler platformu yetkilileri, yaptığı basın açıklamasıyla uygulamalara şiddetli tepki gösterdi.

 

İnsani hak ve özgürlükler Platformu Gaziantep sözcüsü Mehmet Faik Doğan, Şahinbey Türktepe okulunda başörtülü kız öğrenciye yapılan hakaret, tehdit ve tecride tepki göstererek yetkilileri acilen göreve çağırdı.

 

"28 Şubatlar Hala Devam Ediyor"
Skandalı medyadan öğrendiklerini belirten M. Faik Doğan, "Türktepe ilköğretim okulunda okuyan Sedanur Ağsu isimli öğrencinin okula alınmadığı ve tecrit edildiğine dair haberler üzerine; öğrenci velisini çağırıp ondan da bilgi edindiğimiz kadarı ile 13 yaşındaki çocuğa yapılan bu uygulama bize 28 Şubat kararlarını ve daha sonra yaşanılan skandalları hatırlattı."dedi.

 

"Yüzde 99`u Müslüman Olan Bir Ülkede Allah`ın Emirleri Yasak"
İnancını yaşamak isteyen Müslümanların keyfi yasaklarla karşı karşıya kaldığını belirten Doğan; halkının yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede Allah`ın emri olan başörtüsü yasağının doludizgin devam ettiğini söyledi.

 

"Yasalarda Başörtüsü Yasağı Diye Bir Şey Yoktur"
Yasalarda başörtüsü yasağı olmadığının atlını çizen Doğan, "Biz buradan tüm halkımıza sesleniyoruz başörtüsü yasağı diye bir şey yoktur. Yasalarda başörtüsü yasağı olmamasına rağmen keyfi muamelelerle Müslüman halka uydurma yasalar dayatılıyor. Başörtüsü yasağı sadece zihinlerdeki kuruntular ve darbeci zihniyetinde olanların dayatması vardır."dedi.

 

"Bu Skandal, Şehit Kamil`in Kemiklerin Sızlatmıştır"
Şahinbey Türktepe ilköğretim okulunda yapılan bu uygulamaların ikna odalarını, Nur Serter`i ve Kemal Alemdaroğlu`nu hatırlattığını ifade eden Doğan, "Şehrimizde yaşanan bu skandalın; annesinin başörtüsü için Şehit olan Şehit Kamillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların kemiklerini sızlattığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yetkilileri acilen göreve çağıran Doğan, "Ümit ve talebimiz odur ki; "Şehrimizde yaşanılan bu skandal son olsun. Bir daha yaşanılmaması için yetkilileri; Milli eğitim bakanlığını acilen görevini yapmaya çağırıyoruz" dedi.

 

Müslüman Halka Verdiğiniz Sözü Tutun
Hükümet yetkililerine de seslenen Doğan, "Yaklaşık 10 yıldan bu yana Müslüman halkımıza verdiğiniz sözünüzü tutun ve başörtüsü yasağını kaldırın. Başörtüsü her alanda kayıtsız şartsız serbest olsun ve bu anayasal güvenceye girsin. Artık ahde vefanızı gösterin" dedi.

 

Doğan, son olarak bu tür olayların takipçisi olacaklarının altını çizdi. (Şefik Mert - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir