• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
İvanişvili: Saakaşvili İstifa Etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makaev

Tiflis - İvanişvili, Saakaşvili`nin lideri olduğu iktidardaki Ulusal Hareket partisinin seçimlerdeki yenilgisinin ardından Devlet Başkanının istifa etmesinin doğru adım olacağını açıkladı.

Bidzina İvanişvili 2 Ekim akşamı Tiflis`te bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı ‘Maestro` ve ‘9. Kanal` televizyonlarından canlı yayınlanırken, Gürcistan`ın büyük kanalları ‘Rustavi 2` ve ‘İmedi` basın toplantısına yer vermedi.

Basın toplantısında istifa önerisini dile getiren Bidzina İvanişvili, "Saakaşvili`yi istifaya zorlamak için sebepler var, ancak bu kararı kendisi verirse daha iyi olur. Bu adım onun için tek çıkış yoludur" dedi.

Parlamento başkanı ve başbakan adayları konusunda karar henüz vermediklerini belirten İvanişvili, yeni bakanlar kurulunda Mikhail Saakaşvili yönetiminden, başbakan Vano Merabişvili de dahil hiçbir üyenin yer almayacağını, sadece bakanların değil bakan yardımcılarının görevlendirilmeyeceğini kesin bir dille ifade etti.

İvanişvili basın toplantısında dış politika hedeflerine de değindi. Avrupa ile engetrasyon ve NATO`ya giriş stratejisinin değişmeyeceğini vurgulayan İvanişvili, Gürcistan`ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması konusunda net planları olduğunu, ABD ve komşu ülkelerle ilişkiler kurmanın öncelikleri arasında olacağını kaydetti. İvanişvili "ABD ile ilişkilerimizi güçlendirmeyi diliyoruz. Ancak komşularımızla da iyi ilişkiler istiyoruz. Rusya da bunlardan biri ve iyi komşuluk politikası bizim önceliğimiz” dedi.

Cumhuriyet Partisi temsilcisi David Berzenişvili de İvanişvili tarafından dile getirilen istifa önerisi ile ilgili olarak "Eğer Mikhail Saakaşvili sorun istemiyorsa, bu öneriyi dinlemeli” şeklinde görüş belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir