• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
ÇETKODER Zamları Yargıya Taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş ve dernek yöneticileri, akaryakıt ve doğal gaz başta olmak bir kaleme getirilen zamları yargıya taşıdı.

 

Zengin ve Fakirden Eşit Miktarda ÖTV ve KDV Alınıyor

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, \"Bildiğiniz üzere hükümet geçtiğimiz günler akaryakıt ve dogal gaz başta olmak üzere tapu harçları da içinde olmak kaydıyla çok şeye zam yaptı. Bunun yanı sıra dolaylı vergiler ile de adil olmayan bir şekilde vatandaştan gelir tahsil etmeye devam ediyor. Daha önceleri de defalarca belirtmemize rağmen bu tatlı kazançtan vazgeçmek istemeyen hükümet, zengin ve fakirden eşit miktarda alınan adına dolaylı vergi denilen ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalışıyor.\"dedi.

 

Zamlar Geri Çekilmeli
Bu vergilerin Anayasanın 73. maddesine aykırı olduğu için dolaylı vergi değil, dolaylı soyguna dönüştüğünü ifade eden Göktaş, \"Vatandaşın alım gücü düşmüştür. Yeni gelen zamların geri çekilmesini istemiştik. Bu zamlar, gerek vergilerde, gerek harçlarda haksız ve adaletsizdir. Bu zamlar geri çekilmeli, harçlar ve vergiler gözden geçirilmelidir seslenişimizi duyan olmadı. Bu bağlamda artık bu adil olmayan, anayasaya aykırılık teşkil eden dolaylı vergi adı altındaki vergiler için ve ayrıca akaryakıt ile doğalgaz ve tapu harçları için konan zamların geri çekilmesi amacıyla bu gün sabah saat 09.00 itibari ile davamızı açtık. Tüm tüketici durumunda olan vatandaşlarımız adına, üyelerimiz ve gönüllülerimiz adına açtığımız davanın takipçisi olacağız\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir