• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
`3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Halk Sağlığı Müdürü Acar yaptığı basın açıklamasında günümüzde bilim ve teknolojinin hızla geliştiğinden dolayı ortaya çıkan yeniliklerin insanlığın hizmetine sunulduğunu ve insanların yaşam tarzlarının gün geçtikçe değiştiğini belirtti.
 
Acar, yaşanan değişimin insanların daha az hareket etmelerine neden olduğunu ve insanların beslenme alışkanlıklarını da olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak, "Beslenme tarzındaki değişiklikler, fiziksel hareket azlığı, sigara ve alkol tüketimi gibi bir takım olumsuz şartlar bir araya geldiğinde obezite (şişmanlık) riski artmaktadır. Yapılan araştırmalar dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazla kilolu olma ve obezite (şişmanlık) sıklığının giderek arttığını ve obezitenin özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkisi altına almaya başladığını göstermektedir" dedi.
 
İnsan ömrünün çok uzun olmadığı bir dönemde yaşadıklarını ifade eden Acar, tüm dünyada fazla kiloluğun (hafif şişmanlığın) ve obezitenin (şişmanlığın) prevalansının (görülme sıklığı) giderek arttığını dile getirerek, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 400 milyonun üzerinde obez ve yaklaşık 1,6 milyardan fazla kilolu birey bulunmaktadır. 2015 yılında bu rakamın sırasıyla 700 milyon ve 2,3 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Obezite ile mücadelede vatandaşların göstereceği bireysel gayret göstermeleri gerektiğini belirten Acar, "Tüm kurum ve kuruluşların vatandaşlarımızın bu gayretine destek vermeleri önem arz etmektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, özellikle sağlık kurum ve kuruluşlarının toplumun her kesimine ulaşması, örgün ve yaygın eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi; birey, aile ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmesi gerekmektedir" diye kaydetti.
 
Acar yaptığı açıklamanın devamında, "Bu kapsamda, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla, 03-04-05 Ekim 2012 tarihlerinde Atatürk Pakı`nda kurulacak olan "Obezite ile Mücadele Standı"na tüm halkımız davetlidir" ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir