• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Sıcak Parayla Hormonlanan Ekonomi Çökmektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AK Parti`nin maskesinin düştüğünü belirten CHP İl Başkanı Çınar Ökten, "Olumlu küresel iklimin, kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yerdi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önemlerin arkasına sığınarak, yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AKP`nin maskesi düşmüştür.
 
Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonomi hızla yavaşlamaktadır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır. Hükümet, hesabı, kitabı tutturamayıp 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. AKP yaptığı zamlarla vatandaşın cebindeki her 100 TL`nin 1 TL` sine şimdiden el koymuştur. Doğal gaz, elektrik zamları başta olmak üzere yeni bir zam dalgasının yolda olduğu ve Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı da açıkça görülmektedir. Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur" dedi.
 
"İşsizlik Artacaktır"
Yapılan zamlar nedeniyle olumsuz etkilenen birçok sektörün işçi çıkarmak zorunda kalacağını kaydeden Ökten, "Başbakan, kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır. Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, yeni ölüm vakalarının yolu açılmıştır. Son zamlar; 44 milyon kişinin iki günde bir bir kap et yemeği yiyemediği, 26 milyon kişinin eskiyen kıyafetinin yerine yenisinin alamadığı, 42 milyon kişinin borç altında ezildiği, 49 milyon insanın ay sonunu ucu ucuna getirdiği, 61 milyon kişinin konut masraflarından şikâyet ettiği, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir. Son dönemde ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizlik artacaktır. Vatandaşın cebinden zamlarla çekilen 10 milyon TK. Başbakanlığın lüks araba, uçak alımlarına, yapılacak saray inşaatına, AKP`nin beceriksiz belediyelerinin tamamlayamayıp hükümete devrettiği metro inşaatlarına gidecektir. Ekonominin içine düştüğü bu durum ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla, ne de Suriye kriziyle açıklanabilir. Sıkıntıların tek sebebi vardır, o da beceriksiz AKP yönetimidir" diye konuştu.
 
"Zamları Geri Alın"
Başbakan Erdoğan`a seslenen Ökten, zaten zor durumda olan ve bu zamlarla birlikte daha zor günler yaşayacak olan vatandaşların mağdur olmaması için zamların geri alınması gerektiğini vurgulayan Çınar Ökten şu şekilde konuştu: "Ekonomiden sorumlu Bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken ekonomiden sorumlu bakanlar post kavgasına düşmüş, kimin direksiyona geçeceğinin tartışmaktadır. Bu kavganın sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme riski vardır. Ekonomi hızla AKP`nin yanlış politikaları sonucu kısır bir döngüye girmektedir. Ekonomi yavaşladıkça geliri artmayan vatandaşımız 2011 seçim döneminde AKP`nin sıcak paraya dayanarak dağıttığı kredilerin taksitleri altında ezilmektedir. Bir de hükümet yeni vergiler koydukça, yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır. Bu, her yeni güne şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da artırmaktadır. Herkesin kendi gibi İstanbul Boğazındaki evinde ahkâm kestiğini zanneden Başbakan ise balyozla halkın sesini kısmaya çalışıp, zam sopasını milletin sırtına indirmektedir. Diğer taraftan IMF den alan el değil veren el olduk diye böbürlenen Başbakan`ın tam da IMF heyeti teftiş için Türkiye`deyken bu zamlara izin vermesi, acaba yalnızca bir tesadüf müdür? Yoksa Başbakan IMF`den talimat almaya devam mı etmektedir? AKP`nin yanlış yönet, halka ödet yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir