• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Mahalleliden Temizlik Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Halepli Bahçe Mahallesi Öncel Kardeşler Cami-i imamı Halil Şeffaf ve Cami bayan vaizi Hülya Anıl`ın öncülük ettiği temizlik seferberliğine birçok mahalleli bayan iştirak etti.

 

Şanlıurfa Belediyesinin \"Temiz Çevre Temiz Gelecek\" adıyla bir kampanya düzenlemesini isteyen Mahalleli kadınlar; \"Sokakların kirliliği yüzünden sanki sinekler arı kovanından çıkmışlar gibi üstümüze üstümüze geliyor. Hayret ve dehşet içinde belediyenin ilaçlama ekibini bekliyoruz. Belediye-halk işbirliği ile özellikle muhtarlar, öğretmenler, cami imamı, bayan kuran kursu hocası ve vaizlerle beraber \"Temiz Çevre Temiz Gelecek\" sloganı ile bir temizlik kampanyası başlatılabilir\" dediler.

 

Bu camide 1,5 senedir vaiz olarak görev yaptığını söyleyen cami-i vaizi Hülya Anıl ise: \"Sokak temizliği hususunda hanım cemaatimle beraber örnek olacak bazı çalışmalara başladık. Cuma günü sabah özellikle Öncel Kardeşler Camisine komşu olan sokaklarda, hanımlarla sokaklarımızı yıkadık. Fakat bu temizlik ancak birkaç gün sürebildi. Çünkü yukarıda ki sokakların pisliği aşağılara kadar inmekte. Üstelik hiçbir sokakta çöp konteynırı olmadığı için mahallelinin, poşetlere veya küçük tenekelere bıraktığı çöpler, sokaklara taşmakta. Her şeyi de belediyeden beklememek lazım. El birliğiyle daha temiz sokaklar ortaya çıkarabiliriz. Hatta bu temizliği sadece bayanlardan beklemeyelim, çocuklar ve erkeklerde bu temizlik kampanyasına katılabilirler. Bunu teşvik etmek için Belediye \"ayın en temiz sokağı\" yarışması düzenleyebilir\" dedi.

 

Halepli Bahçe Öncel Kardeşler Cami-i imamı Halil Şeffaf`ta, mahalleli kadınların Cuma günleri haftada bir de olsa yaptıkları sokak temizliği çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir