• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
 Oy İçin `Tabut` Dağıtıyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Latin Amerika`nın en yoksul ve en yüksek suç oranına sahip ülkelerinden Honduras`ta oy kazanmaya çalışan politikacılar, seçmenlerine tabut hediye ediyor.

Her üç işçiden ikisinin ayda 300 dolar asgari ücretten daha az para kazandığı ve her hafta en az 135 kişinin cinayete kurban gittiği ülkede morgların, tabut olmadan cenazeleri ailelerine teslim etmeleri yasak.

Tabut bulunamadığında cesetler, toplu mezarlara defnediliyor. Gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı ile ve başkent Tegucigalpa`nın belediye başkanlığı için aday olan 3 politikacı, oy karşılığı yoksul ailelere tabut sağlıyor, hatta cenaze töreni düzenlemelerine yardımcı oluyor.

Bu politikacılardan Honduras Kongresi Başkanı Juan Orlando Hernandez, kurduğu yardım örgütünün tek amacının halka hizmet etmek olduğunu, oy toplamak için çalışmadıklarını ileri sürüyor.

Başkentin belediye başkanı olmak isteyen milletvekili Tito Asfura ile Tegucigalpa Belediye Başkanı Ricardo Alvarez de benzer çalışmalarda bulunuyor.

"Utanç Verici"

Sınırsız Demokrasi Vakfı yetkilileri ise politikacıların oy toplamak için bu tür eylemlerde bulunmasını ``utanç verici`` olarak niteliyor.

Bir Tabut 125 Dolar!

Bir tabutun 125 dolara, cenaze töreninin ise yaklaşık bin dolara mal olduğu Honduras`ta cinayet oranı son 6 yıl içinde iki kat arttı. (AA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir