• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Dünyada Bir İlk Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla sürdürülen `Su Temin Projesi` kapsamında, dünyada ilk kez deniz yüzeyinin 250 metre altından borularla 7 Mart 2014`ten itibaren Kıbrıs adasına su verileceğini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya`ya gelen KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Malatya Belediyesi`ni ziyaret etti. Ziyarete, Kıbrıs Malatyalılar Dernek Başkanı Bayram Özer, Türk İş İl Temsilcisi Nurettin Öndeş, Kıbrıs Malatyalılar Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı.

Ziyarette konuşan Bakan Rüstem Tatar, Malatya`da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kuzey Kıbrıs`ın, son yıllarda önemli gelişmelere sahne olduğunu anlatan Tatar, ülkenin, eğitim ve turizm başta olmak üzere, her alanda geliştiğini ifade etti. Kıbrıs`ın en büyük probleminin içme suyu olduğuna işaret eden Tatar, bu sorunun çözümü için hayata geçirilen Su Temin Projesi kapsamında, 7 Mart 2014`te Türkiye`den ülkeye su verilmeye başlanacağını dile getirdi. Tatar, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti`yle birlikte `KKTC`yi nasıl geliştiririz?` diye çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Örneğin, Su Projesi`nin artık tarihi de belirlenmiştir. Büyük bir proje, hatta bize göre asrın projesi. 7 Mart 2014`te bu suyun KKTC`ye akacağı ve aktıktan sonra bu suyu Rumlarla da paylaşabileceğimiz noktasında hem Türk hükümeti hem bizim hükümetimiz görüş ortaya koymuştur. Dolayısıyla Kıbrıs çok gelişiyor, Kıbrıs`ın çehresi değişiyor. Aldığımız tedbirlerle hem rekabet gücü, hem verimliliği, hem de bir cazibe merkezi olma anlamında, gerek turizmde, gerek yüksek öğrenimde ve suyun gelmesiyle tarımda yapacağımız gelişmelerle gerçekten bana göre, Doğu Akdeniz`de bir istikrar unsuru olarak KKTC devleti yoluna devam edecektir.``

Kıbrıs Malatyalılar Dernek Başkanı Bayram Şahin de Kıbrıs ile Türkiye`nin et ve tırnak misali olduğunu, ülkede çok sayıda Türk askeri, öğrencisi ve vatandaşı olduğunu ifade etti.

Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise Kuzey Kıbrıs`ın her zaman Türkiye için ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. KKTC için Türkiye`de ‘yavru vatan` nitelendirmesi yapıldığına dikkat çeken Mumcu, “Hakikaten bizim için ülke topraklarıdır. Bu ülke bu haline gelene kadar kanıyla, canıyla ve malıyla bedel ödemiş ülkeyiz. Ben inanıyorum ki kıyamete kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz kendi ayakları üzerinde, özellikle Akdeniz gibi hassas bir bölgede stratejik bir ülke olarak varlığını devam ettirecektir.” dedi.

Ziyaret sırasında, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, konuk bakana kayısı kristali ile tepside kuru kayısı hediye ederken, KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar da bayrak ve Kıbrıs`a özgü Lefkara hediye etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir