• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
`Camiler ve Din Görevlileri Haftası` Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Yenişehir Müftülüğü "Başarılı Bir Din Görevlisi Olmak İstiyorum" konulu konferans düzenledi. Konferansa Yenişehir İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Yenişehir İlçe Müftülüğünün hazırladığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt`un açılış konuşması yaptı. Müftülük olarak her mahallede Kur`an Kursu yapılmasını hedeflediklerini söyleyen Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; "Çünkü din eğitimi çok önemli. İnanıyorum ki iyi bir din eğitimi verilirse bütün sorunlar çözülür. Zira sorunların kaynağı cehalettin. Bir yerde cehalet varsa orda huzursuzluk olur, eğer bir yerde ilim ve eğitim varsa orada huzur olur ve insanlar mutlu olur" diye konuştu.

Müftü Bozkurt`un konuşmasının ardından Kur`an Kurslarına katkıda ve yardımda bulunan hayırseverlere plaketler verildi.

Plaketlerin verilmesinin ardından Yenişehir İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli kısa konuşma yaparak kürsüyü Diyanet işleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya` ya bıraktı.

Din hizmetinin çok önemli bir meslek olduğuna değinen Akkaya, "Her mesleğin bir piri var. Demircilerin piri Hz. Davud, terzilerin piri Hz. İdris ve bizim mesleğimizin de piri alemlerin efendisi Hz. Muhammet (s.a.v.)`tir. Onun için bu mesleği o anlamda sevmek ve bu mesleğe gönül vermek, bu mesleği aşk ile gönülden yapmak lazım. Bu şekilde yaparsak görevimizi hakkıyla yerine getirmiş oluruz. Bizler hep birlikte topluma ve dünyaya hizmet edeceğiz. Şuan topluma baktığımızda insanlık İslam`ın o aydınlık ve nur dolu mesajına muhtaçtır. Onun için cenabı Allah`ta bize bu yükü ve emaneti bırakmıştır." (M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir