• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Özperk, `Öğretmenlerimiz Mağdur Edilmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Eğitim Öğretim yılı başında öğretmenlere verilemeyen eğitim öğretim hazırlık ödeneği ve alan değişikliliği ile ilgili Eğitim Bir Sen Batman İl Başkanı M. Şafi Özperk yazılı açıklamada bulundu.

Eğitim - öğretim yılı başında ödenmesi gereken eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin hala öğretmenlerin eline geçemediğini belirten M.Şafi Özperk, "Her yıl Eylül ayının ortalarında ödenen ve mantığı öğretmenin yeni Eğitim-Öğretim yılına başlarken eksiklerini gidermesi olan bu ödenek, Milli Eğitim Müdürlüğünün zamanında işini yapamaması yüzünden öğretmenlerimize ödenmeyerek camiamız mağdur edilmiştir." dedi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaların okulların zamanında hazırlık yapamadıkları ile ilgili savunmanın asla kabul edilir olmadığını belirten Özperk, "Zira çeşitli konularda müdürlük okullardan şu tarih şu zamana kadar diye başlayan bir sürü çalışma istediği malumdur. Bu konuyla ilgili müdürlüğün bir an önce işini yapmaya ve öğretmenlerimizden özür dilemeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Alan değişikliliğin eğitim camiasını sıkıntıya soktuğunu söyleyen Özperk, "Eğitim camiasını sıkıntıya sokan diğer bir konuda alan değişikliği konusunda tecrübeli idarecilere komşu illerin çoğunda sağlanan haktan Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün anlaşılmaz tutumu yüzünden alan değiştiren idarecilerimiz okul değişikliği dolayısıyla idarecilikleri düşmüş olmasıdır. Hem eğitim ortamını bozan hem de açılacak davalar yüzünden bir sürü maddi manevi kayıpların sorumlusu İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür." dedi.

Açıklamanın sonunda Özperk, açılacak davaların takipçisi olacaklarını belirtti.
(Veysi Rüzgar - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir