• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Bursa` da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA -1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz ve din adamları Bursa Valisi Şahabettin Harput`u makamında ziyaret etti.

Vali Harput`a çiçek takdim eden Gündüz, dolu dolu bir program hazırladıklarını söyledi. Bu sene haftanın ana temasının engelliler olduğuna dikkat çeken Gündüz, \"Hafta vesilesiyle camilerimizi elden geçiriyoruz. Temizlikleri yapılıyor. Engeller ortadan kaldırılıyor. Hatimler okutuluyor. Bu hafta içinde yarışmalar ve konferanslar yapılacak\" dedi.

Vali Harput ise insanların camilerde huzur bulduğunu belirterek, \"Camilerimiz, Müslüman olmayanların da huzur bulacağı, huşuyla kendini tazeleyeceği bir mekânlardır. Burada görev yapan din görevlisi arkadaşlarımız bu yüce makamı çok iyi temsil etmeli. Gelen insanlara İslam`ın güler yüzünü inceliğiyle göstermeli. Camilerdeki hoş olmayan görüntüler birilerinin sataşmasına sebep olabilir. Buna izin vermemeliyiz. Camiler Allah`ın evidir. Camilerimiz bu yüzden bu sıfata layık olması lazım\" diye konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir