• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
VATSO`dan `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- VATSO, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla ABİGEM ve KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde düzenlenen `Uygulamalı girişimcilik kursu` VATSO Tuşba Salonu`nda başladı. Bugün başlayan kursun açılışında bir konuşma yapan VATSO Genel Sekreteri Ayhan Çekiş, kursun önemine değindi. Kursta iş fikri olanların buluştuğunu kaydeden Çekiç, kursa olan ilginin beklenin çok üzerinde olduğunu söyledi.

 

Kursa eğitimci olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Can Ozan Tuncer ise girişimciliğin Van için fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir olgu olduğunu kaydetti. Tuncer, Van`ın geleceğinin girişimcilerin ayakları üzerinde yükseleceğini belirtti.
Son olarak bir konuşma yapan KOSGEB Uzmanı Sinan Kibar katılımcılara KOSGEB, KOBi gibi kavramlar ile proje hazırlama, hazırlanan projeler kapsamında hibe desteklerin verildiği kalemler hakkında bilgiler verdi.
02-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan kurs 2 grup halinde verilecek. Toplam 72 saatlik eğitim Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Can Ozan Tuncer ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Kalay tarafından verilecek.

 

Ayrıca verilecek olan eğitimlerin sonunda kursiyerlere katılım belgesi verileceği, iş fikri olanların kendilerine verilen bu belge ile KOSGEB`in girişimciler için verdiği hibe kredilerinden istifade etme imkanı bulacakları vurgulandı.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir