• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
TV, Beynin Algılama Seviyesini Düşürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okul Evde Başlar kitabının Yazarı Dr. Fatih Kalkınç Artvinli anne ve babalarla bir araya geldi. Çocuklar için en büyük tehlikenin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu olduğunu söyleyen Kalkınç,” Çocuklarımızı yatmadan iki saat öncesinden televizyon izlesinler. Yatmadan önce dersleriyle meşgul olsunlar. Kitaplarını okusunlar” dedi.

Fatih Kalkınç, ”Televizyon izleme konusunda muhakkak kısıtlamamız olsun. Televizyon beyni yorarak algılama seviyesinin düşürüyor. Bunun yanında lise bitinceye kadar çocuklarımıza cep telefonu almayalım. İlla da almak gerekiyorsa telefonlarımızı evin giriş salonunda bırakalım. Telefonla konuşurken araba kullanmak 80 profil alkollü araba kullanmak gibidir.

Telefonu çocuğumuzdan uzak tuttuğumuz sürece ders başarısının daha da arttığını göreceksiniz” diye konuştu.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde ve Menderes Kolejinin ana sınıfı ve 1. sınıf anne ve babalarla buluşan Kalkınç, başarılı bir öğrenci yetiştirmenin püf noktalarını anlattı. Yoğun bir katılımın olduğu Anne-Baba Okulu seminerinin başında bir konuşma yapan Menderes Koleji Müdürü Harun Var, ”Okul olarak anne ve babaları eğitimin içine katmalıyız. Bunun içinde çeşitli faaliyetlerle velilerimizi yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu faaliyetler yıl boyu devam edecek” dedi.

ÇOCUKLARINIZI CESARETLENDİRİN

Fatih Kalkınç, anne ve babalara çocuklarına olumlu davranış kazandırma adına nasıl bir yol takip etmeleri gerektiğini anlattı. Öğrencilere öz güven verilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Fatih Kalkınç, ”Çocuklarınıza evde görevler verin. Onları cesaretlendirip bir işi yapabileceklerine inandırın. Sabah kahvaltısını muhakkak yaptıralım.

Her gün mutlaka tatlı türü şeyler çocuklarımıza yedirelim. Özellik glikoz ihtiyacı olan çocuklarımıza günce 10-15 tane kuru üzüm iyi gelecektir. Bununla birlikte çocuklarımıza oyun oynatalım. Her gün en az bir saat çocuklarımız dışarıda oynasınlar.

Bu tür bir işleyiş çocuklarımızın derslere motive olmasını sağlayacaktır” dedi. cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir