• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...
Biz batılılar Müslümanlara Karşı İki Yüzlüyüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD merkezli Slate dergisi; Batı’da Yahudiler, eşcinseller ve siyahilere hakaretin ‘nefret söylemi’ sayılırken Hz. Muhammed’e hakaretin neden ‘ifade özgürlüğü’ kabul edildiğini sorguladı.

Hz. Muhammed karşıtı filmin İslam dünyasında doğurduğu öfke dalgasının ardından, Müslüman ülkelerin liderlerinin filmin yasaklanmasını talep etmesi üzerine gündeme gelen ifade özgürlüğü tartışmaları, Batı medyasında farklı bir açıdan ele alınmaya başlandı. ABD merkezli internet dergisi Slate’in köşe yazarı William Saletan, Batı’nın ifade özgürlüğü konusunda “çifte standartlara sahip olduğunu”, hatta “ikiyüzlülük” yaptığını belirterek “Yahudilere karşı nefret söylemini yasaklarken nasıl Müslümanlarla dalga geçilmesini savunabiliriz” diye sordu. Batı ülkelerinin büyük bölümünde Yahudiler, siyahiler ve eşcinsellerin haklarına karşı çıkan ya da hakaret içeren ifadelerin “nefret söylemi” kapsamında cezalandırıldığını hatırlatan Saletan, artık Müslümanların bu yasaların kendilerini de koruyacak şekilde genişletilmesini istediğini belirtiyor.

‘Batı ifade özgürlüğünde ikiyüzlü’

Saletan şöyle devam ediyor: “İslami hükümetler şimdi neden Hz. Muhammed’i aşağılamak ifade özgürlüğü kabul edilirken Yahudileri kötülemek ya da soykırımı reddetmenin öyle olmadığını merak ediyor. Ve bizim buna iyi bir cevabımız yok.  Arap Baharı’nın ardından Müslümanlar şimdi bize meydan okuyor. Ve okumalılar da çünkü biz ikiyüzlüyüz.” Saletan, yasalarda ve pratikte İslamofobi ile anti-Semitizme aynı şekilde muamele edilmesi gerektiğini savunuyor.

Newsweek’ten Müslümanlara ‘özür’

24 Eylül’de çıkan “Müslüman Öfkesi” başlıklı kapağı nedeniyle taraflı olduğu gerekçesi ile eleştirilen Amerikan haber dergisi Newsweek de bu haftaki “Müslümanların gönlünü alan” bir makaleye yer verdi. Pakistan’ın eski ABD Büyükelçisi Hüseyin Hakkani, dergi için yazdığı makalede protestoları Müslümanların gözünden anlattı. “Müslümanların öfkelenmek için haklı sebepleri var ve bunun filmle ilgisi yok” diyen Hakkani, Müslüman dünyasının Batı’ya karşı sömürgecilik döneminden kalan bir şüpheciliği olduğunu belirtti.

Milliyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir