• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kürdistan" çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklamasına işaret ederek, "Ne diyor? Kürdistan diyor. Kendine gel, Türkiye’de Kürdistan diye bölge var mı?" çıkışını yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, Hatay mitingine katıldı. İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Hatay’a daha önce 16 defa geldiğini, sadece seçimden seçime Hataylıları hatırlamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü biz bu ülkeyi, bu milleti seviyoruz. Biz diğerleri gibi fildişi kuleler, sırça köşkler içinde değil; milletin içinde, halkın arasında siyaset yapıyoruz. Ana muhalefet, Ankara’ya sıkışıp kalmışken, biz bugün 16. il mitingimizi gerçekleştirdik. Millet, 33 gün sonra sandığa gidecek, beyler hâlâ Ankara’da liste savaşı veriyor" dedi.

Cumhur İttifakı’nın adaylarının her birinin kendisini ispat etmiş, tecrübeli isimler olduğunu, ana muhalefet partisinin başını çektiği ittifakın adaylarının ise sürekli yenilen kişilerden oluştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Ankara adayının da partisinin ambleminden korktuğunu, seçim afişlerinde CHP’nin amblemini dahi kullanamadığını sözlerine ekledi.

"Türkiye’de Kürdistan diye bölge var mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandaki vatandaşlara HDP’li milletvekillerinin PKK’yı öven, destek veren sözleri ile örgüt elebaşlarının Kandil’den HDP’ye talimat verdiği görüntüleri izlettirdi ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklamasına işaret ederek, "Bunların kim olduğu ortada. Ne diyor? Kürdistan diyor. Kendine gel, Türkiye’de Kürdistan diye bölge var mı? Ülkemi bölmeye çalışan, terör örgütü destekli olan bu adamlara, bu siyasi partiye ve onun destekçisi CHP’ye, İYİ Parti’ye 31 Mart’ta Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? Bunlara gereken dersi vereceğiz. Bu milleti sevmeyen, inanmayan, parçalamaya çalışanlara gereken dersi vereceğiz." diye konuştu.

CHP’li belediyelerin "çöp, çamur ve çukur" ile anıldığını, CHP’nin "yokluk, yolsuzluk, yoksulluk" demek olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Hataylı kardeşlerim başta olmak üzere benim milletim bunların cemaziyülevvelini de ruhunu da çok iyi biliyor. Yalan, aldatmaca, üçkâğıtçılık adeta bunların içine sinmiş. Beceriksizlik, kifayetsizlik, iş bilmezlik bunların karakteri olmuş. Bu çapsızlar da sonunda birbirlerini buldular, bölücü örgütün siyasi uzantılarının da desteğiyle zillet ittifakını kurdular. Merdivene tersten binen, ‘Kâğıthane’ye Kağıttepe’ diyen, İstiklal Marşı’nı dahi okuyamayan, seçimlerde oyunu bile kullanamayan gaf ebesi bir genel başkana, böylesi ittifak yakışır. Şu anda terör örgütünün desteklediği bu parti kongrelerinde İstiklal Marşımızı okumuyor, Türk Bayrağını kongre salonlarına asmıyor. Ey CHP ve oraya gönül veren kardeşlerim siz bunlarla mı omuz omuza yürüyeceksiniz. Ey İYİ Parti siz bunlarla mı omuz omuza yürüyeceksiniz. Tarih sizi affetmeyecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik iftiraları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2,5 milyon lira tazminat ödeyeceğini, bu tazminatı da Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını kaydetti.

Siyasetin fedakarlık, aşk, gönül, vizyon ve öngörü işi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıldır siyaset yaptığını ve her zaman ne söz verdiyse, neyi vaat ettiyse onları gerçekleştirme gayretinde olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstikrarın sürmesi, ekonominin güçlenmesi için 31 Mart’ta bir yol kazasının yaşanmasına müsaade edemeyiz. Terörle mücadeledeki başarılarımızın çok daha ileriye taşınması için, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ı da başarıyla atlatmamız gerekiyor. Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler kurup, Suriyeli muhacirleri tekrar vatanlarına huzur-u kalple geri döndürmek için de 31 Mart’tan büyük bir zaferle çıkmamız gerekiyor. İnşallah bu seçimlerden de alnımızın akıyla çıkacak ve 2023 yılına kadar seçim olmadan enerjimizin tamamını yapısal reformlara vereceğiz. Hataylı kardeşlerimin basiretine, ferasetine güveniyorum. Biliyorsunuz, Hatay’da büyükşehir ve 12 ilçemizde AK Parti, 3 ilçemizde ise Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP adaylarıyla seçime giriyoruz. Sizlerden gerek AK Parti’nin adaylarına, gerekse Cumhur İttifakı’nın adaylarına destek bekliyorum." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir