• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Afganlı Aileler Çok Zor Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Yaklaşık iki ay önce mülteci olarak Mardin`e yerleşen Afganlı aileler zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Geçici bir şekilde sağlık lojmanlarına yerleştirilen Afganlı aileler, lojmanlardan çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar…

Lojmanları boşaltma konusunda bir hafta süre verilen yetkililere sitem eden Nasırullah, \"Nereye gidelim evler çok pahalı ve imkânımız yok zaten. En azından bu lojmanlarda bir süre daha kalmamıza izin vermelerini ya da bize başka evler temin etmelerini bekliyoruz. Şimdiye kadar hayırsever birkaç vatandaşın dışında kimseden yardım almadık. Üzerinde oturduğumuz kilimler ve yatakları da emaneten aldık\" dedi.

Öte yandan, Dost-Der ve Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası yetkilileri, Afganlı aileleri ziyaret ederek; bu ailelere gıda ve mutfak eşyası yardımında bulundular. Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin, \"Bu aileler çok zordurumdadırlar. Acilen kalacakları yerlerin temin edilmesi gerekiyor. Kendilerine gıda ve eşya yardımında bulunduk ancak bunlar hiç yeterli değil. Elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz. Bu konuda yetkililerin de bu olaya el atmaları ve bir çözüm getirmeleri gereklidir\" dedi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir