• DOLAR 32.558
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2435.55
  • ...
Ayakkabı Altında `Allah` Yazısı Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makayev

Almatı - Bu şok edici iddiayı Almaatalı Ardagül Soltabaeva ortaya koydu. Kadının anlattıklarına göre, tüm yaz Allah`ın ismine basarak gezmiş. "Ayakkabı altındaki desenin manasını öğrendiğim zaman dehşete kapıldım. Tüm müslümanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum, lütfen bir şey alırken mutlaka detaylı bir şekilde inceleyin. Her şey olabilir!”

Ardagül şunları söyledi: "Ben yaşadığımı, diğer müslümanlara daha dikatli olmaları için anlattım. Satın aldığımız giyisileri ve ayakkıbalarına dikatlice kontrol etmeliyiz. Bir müslüman olarak susamazdım. Bu ayakabıyı ben yaz başında bit pazarından almıştım. Hiç birşey farkında olmadan yaradanın ismine basarak yazı geçirmişim. Kızıma yeni ayakkabı almak için yine bit pazarına gittiğimde, oradaki satıcı bana "sizin ayakkabıda Allah ismi yazılıyor” denince farkına vardım ve dehşete düştüm. Arapça bilmediğimden dir farkedememişim. Ama satıcı arabça transkipsiyonu bilen biri idi. O bana yeni ayakkabı verdi ve bu günahtan kurtardı.”

Ardagül Soltabaeva`nın dediğine göre, Çin`de üretilen ayakkabı Kazakistan pazarında daha çok var. Yetkilileri bu ayakkabı hakında yapılması gerekenleri yapılmasını talebinde bulundu. Gümrük görevlileri ülkeye getirilen ürünleri daha dikatlice incelesinler diyen Ardagül hanım ayakıbalarını Müftülüğe götürüp incelenmesi için verdi.

Şimdi Kazakistan`daki olayla ilgili son sözü müftülük söyleyecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir