• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Okul Sütü Dağıtımı `Üç Gün`e İnecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Dinçer, süt dağıtmına özel okullarda da başlanacağını kaydetti.

Kırıkkale Üniversitesinin yeni akademik yılının açılış töreni için bu ile gelen
Bakan Ömer Dinçer, valiliği ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Dinçer, okul sütü projesinin bu yıl da devam edeceğini, buna özel okullarında ekleneceğini kaydetti.

Bakan Dirçer, "Süt dağıtımı devam edecek. İkinci yarıyıl haftada üç gün yapacağız. Geçtiğimiz seneki yaptığımız uygulamalardan elde ettiğimiz geri bildirimlerden hareketle karar verdik. Haftada beş gün biraz çok oldu gibi görüldü. Dolayısı ile bu yıl haftada üç gün dağıtacağız.

Ama kapsamını genişleterek, sadece kamu okullarındaki çocuklarımız değil aynı zamanda özel okullarımızdaki çocuklarımıza da dağıtacağız. Böylece kapsamı daha geniş ama haftada üç gün olmak üzere ikinci dönemden itibaren dağıtmaya başlayacağız" dedi.

Derslik sıkıntısının yaşanıp yaşnmadığına yönelik bir soruya ise Bakan Dinçer, "4+4+4 denildiğinde tek bir şeyden bahsedilmiyor. Derslikten bahsediyoruz. Müfredattan bahsetmiş oluyoruz. Öğretmenlerden ve okulların fiziki yapısından bahsetmiş oluyoruz. Türkiye`de 70 ilde bu konuda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Bu konuda ufak tefek sorunlar olabilir.

Büyük illerde derslik sorunumuz var ancak bunu doğrudan doğruya 4+4+4 sistemi ile bağdaştırmamalıyız. Ondan öncede derslik sorunumuz vardı. Bunları elimizden geldiğinde hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kiralama yöntemiyle bunu hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Öteki yıllarda hiç olmadığı kadar 57 bin öğretmen aldık." diye konuştu.

Dershanelerle ilgili bir çalışmalarının olduğunu açıklayan Dinçer, ayrıntısı belli olduğu zaman açıklayacaklarını ifade etti. cihan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir