• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
`Öğrenci Servisleri Denetimsiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, okul servislerinin denetlenmediğinden dolayı öğrencilerin üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı.
 
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman`ın hızla büyüyen bir şehir olduğunu ve Batman`daki okul sayılarının çoğaldığını belirterek, okullara giden öğrenci sayılarının gereğinden fazla olduğundan dolayı okul servislerine aşırı talep olduğunu kaydetti.
 
Özperk, "Diğer bütün alanlarda olduğu gibi bu alanda da bir vurdumduymazlık var, bir başıboşluk var. Okul servislerini ve şoförlerini denetlemesi gereken il trafik komisyonu, emniyet müdürlüğü ve belediye ciddi bir denetimden mahrum ve yoksunlar" dedi.
 
Asıl Sorumluluk Okul Yöneticileri ve Okul Aile Birliği`nindir
Okul servislerinde denetleme olmadığını ve servislerin alması gerekenin üstünde öğrenci taşımakta olduğunu vurgulayan Özperk, öğrencilerin okul servislerinde evlerine ve okullarına ayakta gidip geldiğini söyledi. Okul servislerinin kızlı ve erkekli karışık olmasının öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade eden Özperk, öğrencilerin ahlaki erozyonuna neden olabilecek pop türü, diğer rap türü müziklerin seslerinin yüksek bir tonla açık olmasının öğrencileri tehdit edici bir unsur olduğunun altını çizdi.
Öğrenci velilerine çağrıda bulunan Özperk, paralarını verdikleri okul servislerine çocuklarının hangi servisle gelip gittiğini, o servis ortamlarında nelerle karşılaştıklarını gözlemlemeleri gerektiğini belirterek, "Bu konuda Milli Eğitime İl Trafik Müdürlüğüne veya Belediye Trafik Müdürlüğüne mutlaka gördükleri olumsuzlukları hakları çerçevesinde şikâyetlerini iletsinler. Burada asıl sorumluluk alması gerekenler bize göre, okul yöneticileri ve okul aile birliğidir" ifadelerini kullandı.
 
Ölümlü Bir Kazada Sorumluluk Altında Ezilirler
Okul yöneticilerinin okul servislerini denetim altına almaları gerektiğini sözlerine ekleyen Özperk, "Okul yönetimi öğrencilerini getiren ve öğrencilerini eve götüren okul servislerinin üzerinde hassasiyetle durabilirler. Geleceğimiz olan çocuklarımızın zarar görmesini engelleyebilirler. Aynı zamanda ahlaki olumsuzluk anlamında davranışların kazanılmasına da mani olabilirler diye düşünüyorum. Buradan Batman Valiliğine, Batman Belediyesine ve Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrımızdır. Geleceğimiz olan bu çocukların hem ahlak açısından, hem de hayati tehlike açısından denetlenmesi elzemdir. Bu sahada meydana gelebilecek ölümlü bir kazada sorumluluğu altında ezilirler" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir