• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Okul Kıyafetlerinin Satışında Adeta Vurgun Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-İlk ders zilinin çalmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen devam eden okul alışverişlerinde öğrenci velileri, kırtasiye malzemelerinin ve özellikle okul kıyafetlerinin çok pahalı olmasından şikayetçiler.
 
"Okul Kıyafetlerinin Satışında Adeta Vurgun Yapılıyor"
Okul kıyafetlerinin çok pahalı olduğunu söyleyen öğrenci velisi Ahmet Batur şikayetini şöyle dile getirdi: "En çok şikayetçi olduğumuz bu okul kıyafetleridir. Normal piyasada 10 TL`ye bulunan bir giysiye okullar anlaştığı firmalar ile kendi armasını vuruyor ve bir tişört ve şorttan oluşan bu giysiyi en az 50 TL`ye satıyorlar ve Kışlık giysiyi de daha fazla fiyata satıyorlar. Bir yılda bazı öğrenciler, birden fazla giysi yıpratıyorlar. Okullarda artık mavi önlük ve ya beyaz pantolon gri gömlek devri yok. Kırtasiyenin pahalılığı bir yana okulların sözde okul kıyafetlerinde adeta vurgun yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuya bir el atmalı."
 
Geçen her yıla oranla okul masraflarının artığını belirten öğrenci velilerinden Asım Aslan "Kızıma okul kıyafeti, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri aldım ve tam tamına 550 TL harcadım ve daha eşya almamış 2 çocuğum daha var ben memur olmama rağmen üç öğrencinin masrafını karşılamakta çok zorlanıyorum. Bir öğrencinin masrafı, 500 TL bulan bu ülke de bu fiyat oldukça yüksek bir rakam ve fiyat adeta ceplerimizi yakıyor.Diğer iki çocuğuma nasıl malzeme alacağım onu şimdiden düşünüyorum." dedi.
 
Esnaflar İşlerinden Memnun
Öte yandan esnaflar ise geçen yıla göre bu yıl okul alış verişinde memnun olduklarını dile getiren Hikmet Başaran şunları söyledi: "Geçen yıl okul alışverişi, bayram sezonuna denk geldiği için işlerimiz kötü gitmişti. Ama yıl geçen yıla oranla daha iyi. Bizler bu yıl alışverişten memnunuz. Bazı veliler pahalılıktan şikayetçi ama bizim aldığımız fiyat pahalı. Yani genel bir pahalılık piyasası var. Elimizde olan bir durum değil. Bazı veliler okul kıyafetlerinin pahalı olduğunu söylüyorlar, bunun nedeni her okul kendisine has bir kıyafet seçip, kendi armasını bastırıyor. Özel bir üretim olduğu için bu kıyafetler piyasada bulunan diğer kıyafetlerden daha pahalı oluyor. Bizler bazı okullar ile anlaşarak, o okulların giysileri bastırıp, yüzdelik bir kârla satıyoruz." (A.Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir