• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Binlerce Filistinli Abbas’ın istifasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE

Gazze’de dün öğle saatlerinde gösteri yapan binlerce Filistinli, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın istifasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, göstericilerin Abbas aleyhinde sloganlar attıklarını ve Gazze Şeridi’ne yönelik cinayetleri protesto ettiklerini söyledi.

Göstericilerin “Gazze ve Batı Yaka kardeştir. Defol git ey Abbas!”, “Ey Hamdallah, ey Abbas! İnsanların ekmeği ve insanların güvenliği esastır” şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.

Protesto gösterisini düzenleyen Halk Hareketi üyesi Ziyad Ebu Taha, göstericilerin Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yeniden yapılandırılmasını istediğini bildirdi.

Ebu Taha, protesto gösterisinin amacının Filistin Kurtuluş Örgütü’nün ya da Filistin Yönetimi’nin meşruiyetine darbe vurmak olmadığını ifade etti.

Filistin davasının kaybolmak üzere ve Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan bakımından bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ebu Taha, göstericiler adına konuşarak özgür ve şeffaf seçim yapılması çağrısında bulundu.

Ebu Taha ayrıca şehit ve esir ailelerinin kesilen maaşlarının yeniden bağlanmasını istedi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir