• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
İslam İşbirliği Teşkilatından siyonist rejime tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb ile Mescid-i Aksa'nın eski Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat'ın gözaltına alınarak Mescid-i Aksa'ya girişlerinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

İİT Genel Sekreterliği, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist rejimin saldırganlıkları, işgal çetelerinin Kudüs'teki dini sembol isimlerine yönelik uygulamaları kınadığını belirtti.

Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb ile Mescid-i Aksa'nın eski Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat'ın da gözaltına alınarak Mescid-i Aksa'ya girişlerinin bir hafta boyunca yasaklanmasını da kınayan Sekreterlik, , bu durumun işgal altındaki Kudüs kentini hedef alan ve gönüllü muhafızlar olarak bilinen "murabıtlar"ı yıldırmaya çalışan Yahudileştirme politikalarının devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Şeyh Selheb, cuma günü işgal rejiminin 2003'ten bu yana kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı'nı açmış ve beraberindeki Filistinliler ile burada namaz kılmıştı. Bu durumu hazmedemeyen siyonistler Selheb ve Bukeyrat'ın evlerine baskın yaparak onları gözaltına almış, ardından serbest bırakmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir