• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Balıkesir-Ankara Arasında Uçak Seferleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Esenboğa Havaalanı`ndan saat 14.15 de kalkan Borajet`e ait uçak 16.00 da Balıkesir Havaalanı`na indi. Uçakta bulunan gazeteciler ve yolcular 4 yıl aradan sonraki uçuşta uçağın tekerlerinin Balıkesir Havaalanı`nın pistine değmesiyle birlikte Kaptan Pilot ve Borajet Genel Müdürü Kadir Peker`e alkışlarla destek verdi.

İlk seferini yapan uçak havaalanında Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, AK Parti Milletvekili İsmail Özgün, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kubilay Selçuk, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından halk oyunları ve çiçeklerle karşılandı. Bu arada, uçaktan inen ilk yolcu Türk Bayrağı açarak Balıkesir`e uçak seferlerinin yeniden başlatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Balıkesir Havaalanı`nda düzenlenen törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, ısrarla üzerinde durdukları Balıkesir`e uçak seferlerini başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Arslan, ``Balıkesir`de uçakla ilgili 500 bin kişi var`` diyerek şöyle konuştu:

``Körfez Havaalanı`nın açık olması Balıkesir`den uçak seferlerinin yapılmasına engel değil. Elbette bir takım eksiklikler olacak. Marifet uçuşların başlaması. Uçuş günleri ve saatleri revize edilecek. Başbakanımız Balıkesir`e geldiğinde terminal binasının yenilenmesi yolunda talimat verdi. Kısa sürede Balıkesir`e modern terminal binası kazandıracağız``

Ankara`dan Balıkesir`e yapılan ilk seferle Balıkesir`e gelen Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan da, Balıkesir ile birlikte Türkiye`de 37. uçuş noktasına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alan, ``Balıkesir-Ankara seferleriyle artık Balıkesirliler Trabzon, Erzurum ve Van`a da çok kolay uçabilecekler. Ankara üzerinden 41 şehri birbirine bağlıyoruz. Balıkesirliler uçuşlarına sahip çıksın. Yaz döneminin ardından haftada üç olan uçuş sayısını günde 3`e çıkarmayı planlıyoruz`` diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise, Balıkesir`den Ankara`ya yapılan seferlerin erken saate alınmasıyla talebin artacağını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur`da yeni dönemde Balıkesirlilerin uçağa sahip çıkacaklarına inandığını söyledi.

Ankara-Balıkesir arasındaki uçak seferleri Salı-Perşembe ve Cumartesi günleri yapılacak.

Sefer saatleri ise şöyle : Ankara`dan kalkış 13.45 Balıkesir`e varış 15.10, Balıkesir`den kalkış 15.40 Ankara`ya varış 17.00


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir