• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Kalın'dan AB'ye tepki: Nerede sizin ilke ve değerleriniz? Yazıklar olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı, AB’nin üst düzey isimlerinin Mısır’da düzenlenecek zirveye katılmalarına sert tepki gösterdi.

Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin darbeyle indirildiği ve birçok insan hakları ihlâlinin yaşandığı Mısır'da düzenlenecek olan Arap Ligi Zirvesi’ne katılacak olan AB yetkililerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Juncker, Tusk ve Mogherini’ye doğrudan seslenerek, “Nerede sizin ilke ve değerleriniz? Yazıklar olsun size.” dedi.

Darbeci Sisi'nin ev sahipliğinde yarın düzenlenecek olan Arap Ligi Zirvesi’ne; Avrupa’dan 20’den fazla hükûmet lideri ve devlet başkanı katılacak. Bu isimler arasında AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May de bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, şu ifadeleri kullandı:

“9 genç insanın idam edildiği aynı haftada gerçekleşecek. AB, zirvede en üst makamlarınca temsil edilecek; Juncker, Tusk, Mogherini katılacak. Ama terörü övmek suçundan ceza alanlar için ‘ifade özgürlüğü’ kılıfında Türkiye’yi eleştirirler.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir