• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Özerklik Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Hakkari`de `özerklik` konusunda yaptığı açıklamalara açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, "Ayrılmak değil bütünleşmek istiyoruz. siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir" dedi.

Ardahan`da bulunan CHP lideri, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları üzerine dün Hakkari`de yaptığı `özerklik` açıklamasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Parlamentodan geçirdiğimiz yerel yönetimler için özerklik şartı var zaten. Parlamento bunu kabul etmiş. Oradaki bazı çekinceleri kaladırmak konusunda Bakanlar Kurulu`na yetki vermiş. Biz o çekincelerin kaldırılmasından yanayız" dedi. CHP lideri sözlerine, "Yoksa eyaletlere bölünmek, Türkiye`yi ayrı bir ayrışma sürecine sokmak. Böyle birşey söz konusu değil" diye devam etti.

ZATEN ÖZERKLİK VAR
Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği`nin kabul ettiği koşullarda yerel yönetimlerin zaten özerklikleri var . Kim dedi özerkliği yok. Belediye başkanlarını kim seçiyor. Halk seçiyor. Belediye gelirleri yasasının çıkması lazım. Yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım. Bu bizim eskiden gelen parti programlarımızda var. Bütün partilerin programlarında da var. Ama bunu AKP yapmadı. Biz yapacağız. Hiçbir yurttaşımız bu ülkede ayrılmak istemiyor" şeklinde konuştu.

AYRILMAK DEĞİL BÜTÜNLEŞMEK İSTİYORUZ
CHP lideri sözlerine şöyle devam etti: "Dün Hakkari`de belediye başkanının odasında eski bir muhtar "Ben İzmir`i de seviyorum Hakkariyi`de seviyorum." dedi. İzmir benim için ne ise Hakkari de benim için o. Aynı şeyi söylüyoruz zaten. Ayrılmak değil bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil biraraya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. Tam tersine insanlarımıza güveneceğiz . Var olan sorunlarını çözeceğiz. Özellikle yandaş medya bunu söyledi. "Oralar ayrılacak mı" diye... Kimse ayrılmak istemiyor. Baskıcı değil özgürlükçü bir ülke olmamız lazım. "

İslami Gündem

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir