• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sisi cuntasına bir tepki de Elazığ'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ, darbe karşıtı 9 İhvan-ı Müslimin mensubu genci hukuksuz bir şekilde yargılayarak idam eden Sisi cuntasına karşı meydana çıktı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Elazığ İnsani Yardım Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği ile Davet ve Kardeşlik Vakfı, Elazığ Öğretmenevi önünde toplanarak ortak bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını toplanan kuruluşlar adına TÜGVA Üniversite Başkanı Gündüzalp Altunkaya okudu.

Konuşmasına, "Onlar rablerine iman etmiş genç yiğitlerdi. Biz de onların hidayetlerini arttırdık." mealindeki Kehf Süresinin 13'üncü ayeti ile başlayan Altunkaya, "Mısır'da 2013 yılında halkın iradesine darbe vurulup Sisi cuntasının başa gelmesi ve Rabia meydanında darbeye direnen halkın, hunharca katledilmesiyle başlayan süreç, cuntanın hukuksuz ve keyfi suçlamalarıyla, zulümde her geçen gün yeni bir boyut kazandırmaktadır." dedi.

Altunkaya, "Bu süre zarfında halkın meşru temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve onun dava arkadaşları, hapsedilmiş, haklarında yapılan uydurma suçlamalar sonucu bir kısmı idama mahkum edilmiş, bir kısmı hakkında da ağır cezalar verilmiştir. Biz bugün dünyanın önüne hakikati getiriyor ve ilan ediyoruz ki, Mısır'da gerçekleştirildiği iddia edilen hukuki süreç son idam kararlarıyla beraber net bir şekilde adaletin, hakkın, hukukun ayaklar altına alındığı katliamlara dönüşmüştür. Bu noktada, hakkında uydurma suçlamalarla idam kararı verilen, 9 genç kardeşimiz darağacına götürülmüş ve şehid edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bu durum, bizlerin kardeş olma ve ümmet olarak birlik içinde hareket etme sorumluluğumuzu, bizlere tekrardan hatırlatmalı ve bütün dünyanın Mısır'da 3 maymunu oynadığı bu günlerde, Müslüman kardeşlerimizin sesi olma misyonumuzu yeniden kuşattırmalıdır." diyen Altunkaya, şöyle devam etti:

"Bir Hanım kardeşimizin cunta mahkemesinde haykırdığı 'bu günlerde gördüğünüz mahkeme bir gün tekrarlanacak ve o gün hepimiz bugünde olduğu gibi hazır duracağız. Sadece güçlü olanla zayıf olanın yeri değişecek' sözündeki inanç ve şehid olan evladını görünce 'ben ondan razıydım, inanıyorum ki Rabbim de ondan razıdır' sözünü söyleyen annenin imanıyla hareket eden bu kardeşleriniz çağdaş firavunlara galebe çalacak, Mısır'daki özgürlük mücadelesi, zaferle sonuçlanacaktır. Allah bizimle beraberdir ve ümmetin yüzünün güleceği günler elbet gelecektir."

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (Mustafa Daştan – İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir