• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
"Çiftçilerimizin yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin yeni mahallelerinden olan Sarıbaşak ve Gürüm Mahallelerinde içinde Kur'an kursu, okuma salonları ve taziye evi ile muhtarlık bürosunun bulunduğu sosyal tesislerin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin yeni mahallerinden Sarıbaşak ve Gürüm Mahallesi'ne (köy) yaptırdığı sosyal tesisi ve taziye evlerinin açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Kırsaldaki mahallelerin eksiklerini gidermeye çalışan Şahinbey Belediyesi, Sarıbaşak Mahallesine (köy) yaptırdığı sosyal tesisin açılışını yaptı. İçerisinde muhtarlık bürosu, taziye evi, Kur'an kursu gibi alanları barındıran sosyal tesis vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sarıbaşak Mahallesi Sosyal Tesisi önünde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende vatandaşlara hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede 189 adet sosyal tesis yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Gerek merkezde gerekse de kırsal mahallelerde biz bu tesis gibi toplam 189 adet sosyal tesis yaptık. Bu şekilde irili ufaklı tam 189 tesisi hizmete sunduk. Tesislerimizin içerisinde sınıflarımız, okuma salonlarımız, kurslarımız ve taziye salonlarımız var. Bu sosyal tesisin Sarıbaşak mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Sarıbaşak Sosyal Tesisi'nin açılışı kurdele kesilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Şahinbey ilçesinin yeni mahallerinden olan Kürüm Mahallesine (köy) yaptırılan sosyal tesisi ve taziye evi de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tahmazoğlu, buradaki törende yaptığı konuşmasında ise çiftçilere verdikleri desteklere değinerek, bu desteklerinin devam edeceğini ve her zaman çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

"Çiftçilerimizin yanındayız"

Şahinbey Belediyesi olarak çiftçiye verilen desteğin devam edeceğini belirten Tahmazoğlu, "Çiftçimize destek olmak için 4 bin ton arpa ve buğday tohumu, 4 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi, 600 bin adet zeytin fidanı dağıttık. Bu yıl 3 bin 500 ton daha hayvan yemi, 150 bin zeytin, 150 bin fıstık fidanı dağıtımı yapacağız." dedi.

Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke de Şahinbey Belediyesinin mahallelere çok önemli hizmetler getirdiğini belirtti.

Kürüm Mahalle Muhtarı Servet Boztaş ise yapılan sosyal tesisten dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Bu hizmete basit bir tesis yapımı gibi bakmayalım. Sizlere kendi başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Kış günü annem vefat ettiğinde 4 metrekare evin içinde 50 gün misafir ağırladım. Kimse böyle bir hizmeti hafife almasın. Benim de aklımdan hep böyle bir şey geçiyordu. Sonra çadır kuruldu. Ben kendime bundan daha güzel ne olabilir diye kendime söylenip duruyordum ki, şimdi de taziye evi yapıldı. Hizmetin iyisinin daha iyisi oldu. Başkanımızdan Allah razı olsun." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir