• DOLAR 32.505
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2487.432
  • ...
Bu Kış Faturalar Yakacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğalgaza %15 zam haberi bile vatandaşı sıkıntıya sokmaya yeterken, Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras, çok daha önemli bir detayın altını çiziyor. Doğalgaza gelecek olan zam %15 değil, aslında %36. Hakeza elektrik zammı da faturalara %7.5 değil, %20 zam olarak yansıyacak. Peki bu nasıl olacak?

Hatırlarsanız 1 Nisan 2012`de doğalgaza %18.72, elektriğe de %9.26 zam yapılmıştı.. Hatta yapılan zammın tarihi itibariyle sosyal medyada da `Enerji Bakanı 1 Nisan şakası yaptı herhalde` esprilerine konu olmuştu.. Nisan ayında kıştan çıktığımız için, zamlar yeterince etkili olmayıp, kendisini pek hissettirmedi. Zaten kısa bir süre sonra da unutuldu. Oysa şimdi kışa giriyoruz ve hem doğalgazda hem elektrikte faturamıza bu iki zam birden yansıyacak. Bu kış doğalgazı geçen kışa göre yüzde 36, elektriği de yüzde 20 daha pahalı kullanacağız.

Örnek vererek ifade edecek olursak, İki odalı bir evde yaşayan, kombi kullanan 3 kişilik bir ailenin aylık doğalgaz faturası geçen yıl 200 TL, elektrik faturası da 50 TL idi. Doğalgaza nisanda yapılan zam ile bugünlerde yapılacak zam kombi ile ısınanların aylık faturasını 200 TL`den 275 TL`ye; elektriğe nisanda ve bugünlerde yapılacak zam aylık elektrik faturasını 50 TL`den 60 TL`ye çıkaracak.

Uras`ın yazısına göre, doğalgaza gelecek zam Botaş zararını kapatamıyor. Bu da demek ki, gelecekte bir parti daha zam mecburiyeti var. Ne diyelim. Allah vatandaşın yardımcısı olsun.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir