• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
`28 Yıldır Elektrik Hattımız Bakıma Alınmamış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Çermik ilçesi Yiğitler köyüne bağlı Güney mezrasına, TEDAŞ tarafından 1984`ten beri çekilen elektrik hattına bugüne kadar hiçbir şekilde müdahale yapılmaması köyde çeşitli sıkıntıların meydana gelmesine neden oluyor. Mezra sakinleri elektriğin gitmemesi için kendi imkanlarıyla buldukları çözümlerin yeterli olmadığını dile getirerek yetkililerden bu konuda yardım istediler.

Mezra sakinlerinden Abbas Kaçmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ``Esen ufak bir rüzgârda dahi elektrik kabloları birbirine değmesi sonucu topraklama devreden çıkıyor. Daha sonra birden yüklenen elektrik evlerimizdeki elektronik cihazlara zarar veriyor. Son bir ay içinde 65 haneye sahip Güney Mezrası`nda en az 20 televizyon, başta olmak üzere kiminin çamaşır makinesi kiminin ise buzdolabı çalışamaz hale geldi. `` diyerek dert yandı.

Ayrıca elektrik direklerinin alçak olmasından da yakınan Kaçmaz , "Traktörlerle saman, pamuk gibi yükleri taşırken, elektrik kablolarının alçak olması yüzünden tehlikeyle karşı karşıya kalıyoruz. Her defasında TEDAŞ yetkililerine bu sorunlarımızı ilettiğimizde, şu an ihale aşamasındayız ya da çeşitli bahanelerle bizi başlarından savıyorlar. Yeter artık TEDAŞ yetkililerinden tüm bu olumsuzlukları bir an önce çözüme kavuşturmalarını istiyoruz.`` dedi. (Mehmet Akarsu - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir