• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Siverek`te 5 Dilde Sünnet Şöleni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) gönüllüleri tarafından toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Siverek Bavuş Meydanında düzenlenen düğün programına Cizre`den ilahi sanatçısı Derviş Madsor ve Diyarbakır Vuslat İlahi Grubu katıldı. İlahi sanatçıları tarafından Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Farsça ve Arapça olmak üzere 5 dilde ilahiler seslendirildi. Düğün programının konuşma yapan İkra-Der gönüllülerinden Nihat Çam, \"Müslümanlar olarak bizler Allah`a teslim olmuş kimseler olmalıyız. Çünkü Allah`u Teala kalplerimize imanı sevdirmiş ve süslemiştir. İslam dininin nezih müntesipleri olarak bizler İslam`ı hayatımızın her alanında yaşamamız gerekir. Durumu iyi olan Müslümanlar mallarıyla, gençler kuvvetleriyle, alimler ilimleriyle İslam davasına destek vermelidir. Bacılarımız Hz. Meryem`i örnek alarak İslam`ı yaşamaları gerek. Genç kardeşlerimiz Mus`ab bir Ümeyri örnek almaları gerekir. Evlerimiz, cadde ve sokaklarımız resulün sevgisini çağrıştıracak alametlerle dolmalıdır.\" dedi.

Akşam düzenlenen sünnet düğünü programının ardından sabahleyin 32 çocuk için sünnet programına geçildi. Camikebir Mahallesinde bulunan İkra-Der binasında düzenlenen sünnet programı ile yaşları 1 ile 10 arasında değişen İkra-Der gönüllüleri ve bazı muhtaç ailelerin çocukları tekbirler eşliğinde sünnet ettirildi. (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir