• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
`Başbakan Halkına Cezaevi Sözü Veriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Partisince Ağrıda düzenlenen miting katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan`a yüklendi.

 

Ülkenin en çilekeş illerinden birinin Ağrı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Ak Parti`nin 22. dönem 5 milletvekilinin meclis kürsüsünde Ağrı`nın hiçbir sorununu dile getirmediğini ifade ederek; "Biz onlar gibi umursamaz olmayacağız. Halkın derdi ile dertlenip, halkın sevinci ile sevineceğiz." dedi.

 

Ağrı`da faaliyet gösteren şeker fabrikasının özelleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu; "Bugün Ağrı`da faaliyet gösteren tek fabrika şeker fabrikasıdır. Bunu özelleştirmeye çalışıyorlar. Bunu bilmenizi istiyorum. Eğer halkın iktidarını oluşturursanız. Doğu ve Güneydoğuda hiçbir özelleştirme yapmayacağız." İfadelerini kullandı.

 

Erdoğan`ın 2005 yılında, Diyarbakır`da faaliyet gösteren cezaevinin yerine daha modern bir cezaevi yapacağını söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dünya tarihinde bir ilktir bu. Bir Başbakan halkına hapishane sözü veriyor. Biz o hapishaneyi müzeye çevireceğiz. Bu iktidar şu güne kadar 49 hapishane yaptı. Bu hapishaneler yerine okul, fabrika yapsaydın ya! Mecbur olmadığı sürece hiç kimse şiddete başvurmaz." İfadelerini kullandı.

 

CHP mitingine yüzlerce kişi katıldı.

Ömer Adıgüzel-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir