• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Minibüsçüler Mazot Fiyatlarına İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Akaryakıt zamlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Benzin fiyatlarından sonra mazot fiyatları da tavan yaptı. Son yılların en yüksek fiyatlarına satılan mazot litre fiyatı bir ay içerisinde üç defa zam alarak 3.25 kuruştan 4.30 kuruşa yükselince bu işte ekmek kazanan minibüsçüler isyan etti.

En Pahallı Mazot İle En Ucuz Taşmacılık Yapıyoruz
En pahallı mazot ile en ucuz taşmacılık yaptıklarını söyleyen minibüsçü İrfan Sayan, "En pahallı yakıtla un ucuz taşımacılık yapıyoruz. Bildiğiniz üzere yol ücretleri 1.25 kuruştur, ancak yolcularımızın çoğu bize bir lira veriyor. Dolayısıyla bir liraya yolcu taşıyoruz, 4 lira 30 kuruşa da mazot alıyoruz. Bize pek bir kar kalmıyor. Araç sahipleri bilirler araç masrafı sadece yakıttan ibaret değil, bunun arızası bunun parça değimi var. Bunların fiyatları da cep yakıyor" dedi.

Olan Yine Halka Olur
4 yıldır hemen hemen aynı ücretle yolcu taşıdıklarını ifade eden İskele Minibüs Durağı Başkanı Ali Akbaş, "Bizler yaklaşık 4 yıldır aynı ücretle yolcularımızı taşıyoruz. Sadece bu süre içerisinde 25 kuruşluk bir zam yapılmış mazot fiyatlarının böyle birden bire yükselmesi bizleri zor durumda bıraktı. Tabi şu da bir gerçektir ki bu zamlardan en fazla vatandaş etkileniyor. Biz en kötü ihtimalle ücretlere zam yaparız, ama yine mağdur olan halk olur. Onun için bizler yetkililerden bu zamların durdurmalarını istiyoruz. Mazot fiyatları düşerse bizler de halkı daha ucuza taşıyacağız" diye konuştu.

Korsan Minibüsçülerle Başımız Dertte
Ali Akbaş, ayrıca son zamanlarda Van`ın dört bir tarafının korsan taşımcılık yapan minibüslerin olduğunu belirterek, "Özellikle son zamanlarda Van`ın dört bir tarafı korsan cenneti olmuş. Vatandaş aracını alıp bu hatlarda çalışıyor. Denetleme de yoktur. Bugün ilimizin dört bir tarafına TOKİ konutları inşa ediliyor. Bizim belediye hudutları dairesinde çalışan hiçbir minibüsümüz oralara gitmiyor. Korsanlar minibüsçüler işi götürüyor. Vergi veya işgaliye parası vermeden bu işi yapıyor. Bizler yetkililerden bunun önüne geçmelerini istiyoruz" dedi.

Gelirimiz Giderimizi Karşılamıyor
Şahbağı Durağı Başkan Yardımcısı Aziz Abi ise mazot fiyatının 4.47 kuruş olduğunu iddia ederek, "Bizler mazot fiyatları 4.30 kuruş olarak biliyorduk. Ancak birkaç petrolde sorduk, bize 4.47 kuruşa yükseldiğini söylediler. Bizim gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Yol ücretleri düşüktür. Bizler perişan durumdayız. Yükselen yakıt fiyatlarına bir dur denilmesi gerekir. Yol ücretlerine bir zam yapılmasını talep ediyoruz" İfadelerini kullandı.

Yetkiler Sesimize Kulak Vermeli
Son olarak konuşan minibüsçü Musa Koçarslan ise yakıt fiyatlarının kendilerini mağdur ettiğini belirterek taksitlerini ödeyemediklerini söyledi. Koçarslan, "Bizim aldığımız ücret bellidir. Bizler bundan ne yakıt paramızı çıkarabiliyoruz, ne de araçlarımızın taksitlerini ödeyebiliyoruz. Araçlarımız enjeksiyonlu olduğundan dolayı İran mazotunu da kullanamıyoruz. Yetkilerin sesimize kulak vermesini ve buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Aksi takdirde depremin sürecinde taksitlerimizi ödeyemedik" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir