• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2422.02
  • ...
Şemdinli ve Yüksekova`da Halk Göçe Zorlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Son yıllarda giderek artan PKK olayları yüzünden Hakkâri ili ve bilhassa Yüksekova ile Şemdinli halkı göçle karşı karşıya. TSK ile PKK mensupları arasında giderek şiddetlenen ve kural tanımayan çatışmalar en çok yöre insanı üzerinde olumsuz etki bırakıyor.

PKK`nin yöre insanını çatışmaya dâhil etme çabası, dilediği vakitte esnafa kepenk kapattırması, öğrencilerin okula gitmesine izin vermemesi ve askeri hedeflere yaptığı saldırılarda sivilleri kalkan yapması Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bir takım göçleri beraberinde getirdi.

Aileler, can güvenliğin olmadığı, öğrencilerin okula gitmesine izin verilmediği ve çalıştırdıkları işyerlerinin maliyetini çıkaramadığı gerekçesi ile başka illere taşınıyor. Son bir ayda Yüksekova ve Şemdinli`de onlarca ailenin başka yerlere göç ettiği öğrenildi.

Yaşananlara tepki gösteren yöre insanı yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "İki taraf arasında yaşanan ve kural tanımayan çatışmalar hayatımızı alt üst etti. Kürdistan`ın kahrını sadece Hakkâri halkı mı geçecek? Öğrenciler okul ve dershane kapısından geri çevriliyor. Bu partinin emridir ve (affedersiniz) `eşek gibi uyacaksınız` deniliyor. Esnaf toptancıya mı, `örgütün vergi memuru`na mı ödeme yapacak bilmiyor. Yaşanan olaylar yetmiyormuş gibi hırsızlık vakaları da başka bir dert. Hangisine yanalım, hangisine uyalım bilmiyoruz. Ya PKK`ye uyup beraber her yeri yakıp yıkacağız, ya bunu kabul etmeyip iki taraftan gelecek bir kurşunu bekleyeceğiz ya da bu diyarları bırakıp göç edeceğiz."

(Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir