• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
2 Milyon $`lık Sanal Tuğla Satacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TARSUS -Tarsus Amerikan Koleji (TAC) Mezunları Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, kampanyaları için "www.birtugladasenkoy.com" adresinde kurdukları internet sitesinde, okulun 123 yıllık ana binasının fotoğrafının üzerindeki alanlarda yer alan "sanal tuğlalar"ın, okul mezunları başta olmak üzere birçok hayırsever ve firma tarafından satın alındığını, elde edilecek gelirle maddi durumu yetersiz öğrencilere burs sağlandığını ifade etti.


Cerrahoğlu, kampanyaya katılan hayırseverlerin, fotoğraftaki sanal tuğlaların her birine 200 dolar ödediklerini belirterek, "Kampanyanın hedefi, 10 bin tuğla satıp, okula 2 milyon dolar kaynak oluşturmak. Şu ana kadar 1 milyon 300 bin dolara ulaştık" dedi.


Katılımcı kişi yada kuruluşların isimlerini, satın aldı kları tuğlaların üzerine yazarak ölümsüzleştirdiklerini kaydeden Cerrahoğlu, şöyle devam etti:
"Tarsus Amerikan Koleji mezunlarının çoğu yaşamlarında ulaşt ıkları noktaya okullarında aldıkları eğitim sayesinde geldiklerine inanırlar. Kendilerini okullarına borçlu hisseder. Bu duyguyla, yıllardır okulumuzu destekleyen kampanyalara katılırlar. Biz de bu projeyi, gazetede okuduğumuz Çin Seddi ile ilgili kampanya haberinden esinlenerek oluşturduk ve büyük ilgi gördü.


Sanal tuğla satışı ile oluşan fondan, ekonomik desteğe ihtiyaç duyan Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri ile üniversitede okuyan mezunlar yararlanıyor. Şu anda çok başarılı, ancak yoksul olan 14 öğrenciyi Amerikan Koleji`nde, 3 öğrenciyi de üniversitede okutuyoruz. Bugüne kadar ise 120`den fazla öğrenci ve mezuna 288 bin 78 liralık burs desteği sağladık. Toplam 2 milyon dolar kaynak hedefine ulaştığımızda da bağışlarla gerçekleşecek olan bu kaynak, sağlam ve güvenilir finansman araçlarıyla yatırıma yönlendirilecek. Ana paraya dokunulmadan yıllık getirisi burs desteği olarak kullanılacak. Amacımız, ailesinin maddi durumuna bakılmaksızın tüm başarılı öğrencilerin Tarsus Amerikan Lisesi`nden yararlanmasını sağlamak. Cesaretimizi ise temsil ettiğimiz camianın gücünden almaktayız."

TANINMIŞ KİŞİ VE FİRMALARDAN DESTEK
Tuğlaların üzerine tıklandığında, kişi ve kurumların belirlediği internet sitesinin açılacağını vurgulayan Ali Cerrahoğlu, "Böylece sitemize katılımda bulunsun bulunmasın herhangi bir kişi sitemize tıkladığında, değişik sektörden birçok kurum ve kuruluşun internet sitesine de ulaşabilecek. Bağışçılarımız arasında, aralarında Ömer ve Özdemir Sabancı`nın bulunduğu Sabancı ailesi fertleri ile Toyota, Garanti Bankası, Teknosa, Temsa, Koç Allianz, Çukurova Holding ve Merit Gemicilik gibi firmaların aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş var" dedi.


Cerrahoğlu, kampanyaları için ünlü modacı Arzu Kaprol`un da ücretsiz olarak bir tişört hazırladığını belirterek, "Üzerinde kampanyayla ilgili bilgiler de bulunan tişörtlerin satışından elde edilen gelirle tanesi 200 dolar olan tuğlalardan 20 adet alındı. Ayrıca sevdiklerine hediye tuğla almak isteyenler için de sitede bir sistem mevcut. Kampanyaya destek amacıyla TAC`ın tarihi okul binasının 104 yıllık orijinal kiremitleri de satılıyor" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir