• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Girişimcilik Sertifika Töreni‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı 2011 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, bölgede kadın girişimciliğini artırmak ve iş fikirleri olan kadınların finansman kaynaklarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla Batman Girişimci Kadınlar Derneği`nin `Gelişen Kadın Girişimci Kadın` projesine destek verdi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika programı ile kadınların; temel girişimcilik ilkeleri, pazarlama ve satış süreç yönetimi, organizasyonel planlama, muhasebe ve finans, sermayeye erişim ve iş planı geliştirme ve değerlendirme konularında bilgi edinmeleri sağlandığı belirtildi.

26 Mayıs 2012 ve 24 Haziran 2012 tarihlerinde toplam 70 saatlik teorik eğitim ve atölye çalışmalarını içeren girişimcilik eğitimi sonucunda \"Girişimcilik Sertifikası\" almaya hak kazanan adaylar Valilik Konferans salonunda yapılan törenle sertifikalarını aldılar.

Sertifika töreninde Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, KOSGEB Müdürü Evren Arıkan, DİKA Batman İl Koordinatörü Alper Demir hazır bulundu.

Batman İl Koordinatörü Demir, DİKA`nın bugüne kadar bölgede desteklenen 9 proje ile 687 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini bu rakamın Batman için ise 117 olduğunu belirterek, \"Bu eğitim sonrası kendi işini kuracak mutlaka girişimci kadınlar olacaktır olmasını da temenni ediyoruz. Ajansımızın da bu eğitimleri desteklemedeki öncelikli hedefi budur. Ancak bir başka taraftan da bu eğitimlerin düzgün iş kültürünün oturması açısından da oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz ve bu etkinlikleri destekliyoru\"` dedi.

KOSGEB Müdürü Arıkan, KOSGEB`in yeni girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgi verdi.

Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, amatör bir ruhla yola çıkan girişimci kadınları azimlerinden ötürü tebrik etti. Sertifika Töreni Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu`nun adaylara sertifikalarını takdim etmesiyle sona erdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir