• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

VAN OLAY GAZETESİ: Kara Elmas Satıcıları Kan Ağlıyor
Kara elmas olarak da bilinen kömür, Van`da eskisi gibi rağbet görmüyor. Van Kömürcüler Sitesi esnafı, özellikle yaşanan depremlerden sonra işlerinin durma noktasını geldiğini belirtirken bunda, devletin fakir fonundan dağıttığı bedava kömürlerin gelişigüzel herkese dağıtılması gibi nedenlerin olduğunu söyledi.

 

Hükümet Hayvancılık Sektörünü Bitirdi\"
Van Belediyesi Hayvan Pazarı`nda getirdikleri hayvanları satmaya çalışan vatandaşlar, bu yıl hayvan fiyatlarının yarıya kadar düştüğünü belirterek bunun en büyük sebebinin; hükümetin uygulamaya geçirdiği ithal et alımının olduğunu söyledi.

 

Çaldıran`da Patlama: 1 Çocuk Öldü

Van`ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyünde çobanlık yaparken, buldukları bir cismin infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kardeş, Van`a sevk edildi. 2 kardeşten Selami Akti`nin kurtarılamayarak hayatını kaybettiği, Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan diğer kardeş Sami Akti`nin ise ameliyata alındığı bildirildi.

İHH Yardımlarına Devam Ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı yine öğrencileri unutmadı. Van`da deprem sonrası okulların açılması ile ilgili tartışmalar sürerken İHH depremzede öğrencilerin yanındaydı. İHH 300 öğrenciye sırt çantası ve kırtasiye malzemesi hediye etti. İHH ekipleri 1 hafta boyunca Van ve Erciş`te tüm evleri ziyaret ederek dağıtımı tamamladı.

 

BÖLGE: Van`da akıl almaz olay
Van`da aynı mahallede park halinde bulunan 30 aracın lastikleri önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kesildi. Olayda mahalle muhtarı ve gazetecinin aracı da zarar gördü.
GAZETE VAN: Depremzede Köyünde Başbakan Heyecanı

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif, Van`ın Pirgarip Köyü`ne giderek depremzede köylülere gıda yardımında bulundu.

 

VAN SESİ: Eğitim Kompleksi`nin Temeli Atıldı
Kimse Yok Mu Derneği`nin, Pakistan`ın Pencap Eyaleti`nin katkılarıyla Van`da yaptıracağı `Kimse Yok Mu Van Eğitim Kompleksi ve Sosyal Tesislerinin temeli törenle atıldı.
Çaldıran`da Patlama; 1 Ölü
Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyünde çobanlık yaparken, buldukları bir cismin infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kardeşten Selami Akit hayatını kaybetti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir