• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Kriz Numarasıyla Dolandırıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUĞLA - Son bir hafta içerisinde artan ihbarlar üzerine 112 sağlık ekipleri, polisten yardım istedi.
Fethiye`de insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde yere yatarak kriz geçiriyor imajı veren dolandırıcıların sayısının arttığı ifade edildi. Etraflarına toplanan insanlara sara hastası olduklarını ve paraları olmadığı için ilaç alamadığını söylüyor.

Bu şekilde insanları kandırarak paralarını alan dolandırıcılar, vatandaşların ambulans çağırma talebini ise reddediyor. Şehrin farklı bölgelerinde konuşlanan dolandırıcılar, vatandaşların çağırdığı ambulansları görünce ise aniden bulunduğu yeri terk ediyor.


112 Fethiye merkezinden alınan bilgiye göre, gün içerisinde bu şekilde ortalama 10 ihbar geliyor. Gelen her ihbarı vaka olarak aldıklarını ve olay yerine ambulans çıkarmak zorunda kaldıklarını anlatan yetkililer, olay yerinde vaka bulamamaktan şikayetçi. Vatandaşların yerde kriz geçiren birini görünce hemen kendilerini aradığını fakat kriz geçiren vatandaşın 112`sinin siren sesini duyunca apar topar bulunduğu yeri terk ettiğini öğrendiklerini anlatan yetkililer, polisten yardım isteyerek bu kişilerin tespit edilmesini istedi.


Bu şekilde gelen ihbarların durumu acil olan diğer vakalara geç kalınmasına neden olduğunu da ifade eden 112 yetkilileri, vatandaşlardan bu kişilere karşı dikkatli olmasını istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir