• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Beşiri`de İcazet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Beşiri`de faaliyet yürüten Yatılı Kur`an Kursu, eğitimlerini tamamlayan 5 öğrenciye yapılan törenle icazetleri verdi. Saat 10.00`da Yatılı Kur`an Kursu binasında yapılan törene bölgenin çeşitli medreselerinden Âlimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Beşiri halkının yoğun ilgi gösterdiği İcazet törenine, Kayapınar (Aynkaf) Şeyhi Seyyid Abdullah Hamidi, Beşiri Müftüsü M. Şirin Ayral, Eski Milletvekili Ahmet İnal ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başlayan programın sunumunu Selman Yeşil yaptı.

Açılış konuşması yapan Molla Bedrettin Yeşil "İlim Hira mağarasında başlayan ve günümüze kadar devam eden engin bir denizdir. Biz Müslümanların ferdi, ailevi veya toplumsal olarak bu denizden faydalanmamız gerekir" dedi.

İcazet alan Molla İhsan Güneş de bir konuşma yaptı. Güneş Kürtçe yaptığı konuşmasında ilim ve takva üzerinde durdu. Ebu Hanife`nin "İlim yapılan ameldir" sözüne işaret eden Güneş, Kur-an`ın tarifine göre ilim insanların inkılâbına yön veren rehber olduğunu ve Fatr suresinin 22. ayetinden "fazilet ilim ve amel iledir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Zilan imamlarından Şeyh Muhammed Tahir Hoca, ilim hakkında yaptığı konuşmasında Üstad Bediüzzaman`dan örnekler vererek, 3 konu hakkında durdu. Birincisi Allah`ın yolunda canını vermek, ikincisi güzel ahlak ve üçüncüsü milliyetimiz ve hayatımız. Tahir Hoca, Üstad`ın 82 yıllık hayatının tümü zindanlarda ve ilim öğreterek geçirdiğini belirtti.

İcazet konuşmasını medrese hocası Molla Receb Yeşil yaptı. Yeşil konuşmasında "İlk okuma ve Silsile yolu ile en son kitaba kadar icazetlerini tamamlayan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizleri burada yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimizden de Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

İcazet Alan Öğrencilerin İsimleri Şöyle
Molla İhsan Güneş
Molla Nurullah Yeşil
Molla Davud Omaç
Molla M.Yunus Yıldız
Molla Abdurrahim Kaplan (Kenan Önder-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir