• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
ASCAME Toplantısı Barselona`da Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Akdeniz`de kıyısı bulunan 22 ülke ve 200`ü aşkın Ticaret ve Sanayi Odasının üye olduğu ASCAME`nin Sanayi Komisyonu Başkanlığı görevini 2 yıl yürüten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), bu görevin ardından oy birliği ile bu yıl ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanlığına getirildi.

Barselona`da yapılan komisyon toplantılarının tümüne katılan Mersin heyeti, özellikle başkanlığını yürüttüğü Lojistik Komisyonu toplantısında üye ülke ve kentlere çeşitli işbirliği önerilerini sundu. Tüm üyelerin kabul ettiği önerilerin Akdeniz`in lojistik yol haritası haline geleceği ifade edildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT, ASCAME Sanayi Komisyonu Başkanlığı döneminde ASCAME çatısı altında bir ilki gerçekleştirerek 1. Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi`ni Mersin`de düzenleyen MTSO`nun, bu zirve ile sadece Mersin Sanayisini değil, lojistik potansiyellerini de etkin bir şekilde tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi. ASCAME Komisyonlar Toplantısında Mersin heyeti özellikle Genç Girişimciler, Tahkim, Turizm ve Lojistik Komisyonları toplantılarına katıldılar.


Mersin, Uluslararası Oluşumların Etkin Parçası Haline Geliyor
MTSO Yönetim Kurulu ve ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı Şerafettin Aşut açıklamasında \"Bir dünya kenti olmak istiyorsak, kabuğumuzu kırmak ve uluslararası oluşumların etkin bir parçası olmak zorundayız\" diyerek, MTSO`yu ASCAME ve DEİK gibi büyük network`lere entegre ettiklerini ifade etti.


Tahkimde Birçok Akdeniz Ülkesinden ve Odasından İyi Durumdayız
Başkan Aşut, \"Bilindiği gibi `Tahkim`, taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Mahkemelerin üzerindeki yükü alan ve uyuşmazlıkları daha kısa sürede çözen önemli bir uluslararası sistemdir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim sistemini uygulayan Türkiye`deki sadece üç Odadan biridir. Dünya ekonomisinin bir parçası olmak istiyorsak kuralları buna göre oynamalıyız dedik ve tahkim sistemini çalıştırdık, MTSO olarak Tahkim müesseseleşme sürecini tamamladık. Toplantılarda şunu gördük ki; MTSO, Akdeniz`deki birçok Odadan daha çok tahkim davasına bakmış ve sonuçlandırmış. Bu, özellikle Mersin ekonomisi için çok önemli bir güven unsuru ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çeken bir faktördür. Yatırımcı kendini güvende hissederse bir bölgeye gelir\" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir