Milli Eğitim Müdürlükleri Servis Araçlarına El Atsın
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla eğitimdeki aksaklıklara her gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Öğrenci ve öğrenci velileri okul servis araçlarının güzergahlarına gitmemesinden yakınırken kimi veliler ise okul servislerine verecek paralarının olmadığını dile getirerek Milli Eğitim`in var olan sorunlara bir çözüm getirmesi talebinde bulundular.
DİYARBAKIR-Yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla mevcut aksaklık ve sorunlara her gün yenileri eklenerek devam ediyor. İmam Hatip ortaokulu ve liselere halkın yoğun bir teveccühü olmasıyla, gerek okulların uzak oluşu ve gerekse öğrenci servis araçlarında zaman zaman aksaklıklar olmasından, özelikle maddi durumu düşük olan veliler bu sorunlardan dolayı fazlasıyla etkilendiğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığına ve müdürlüklere çağrıda bulunarak sorunlarına en kısa bir sürede çözüm getirmesi talebinde bulundular.
İmam Hatip Okulları Tekrar Açıldığından Çok Çok Memnun Olduk
Diyarbakır Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er Bahtiyar Er İmam Hatip Ortaokulu`nda çocuğunun okuduğunu söyleyen Engin Caynak, Diyarbakır`da 7 İmam Hatip Ortaokulun açıldığından dolayı İmam Hatip Okullarının açılmasını bekleyen aileler olarak çok memnun olduklarını ifade ederek, bizde bu mevcut İmam Hatipler içinde hem adres olarak hem çalıştığımız iş yerine yakınlık olarak en uygun olan okulu tercih ettik dedi.
Diyarbakır Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er Bahtiyar Er İmam Hatip Ortaokulu`nda çocuğunun okuduğunu söyleyen Engin Caynak, Diyarbakır`da 7 İmam Hatip Ortaokulun açıldığından dolayı İmam Hatip Okullarının açılmasını bekleyen aileler olarak çok memnun olduklarını ifade ederek, bizde bu mevcut İmam Hatipler içinde hem adres olarak hem çalıştığımız iş yerine yakınlık olarak en uygun olan okulu tercih ettik dedi.
Şu an okul idareci ve yöneticilerinden memnun olduklarını dile getiren Engin Caynak, ancak servis ile ilgili olarak sıkıntılarının olduğunu, bu sıkıntıların da eğitim öğretim yılının henüz birinci ikinci haftasında olmamıza rağmen daha giderilmiş olmadığını söyledi.
10-12 Km Uzaklıktadırlar Ama Öğrenci Servisi Yok
Sıkıntılarının daha çok okulun eğitim saatleri ile ilgili olduğunu söyleyen Caynak sıkıntılarını dile getirmeye şöyle devam etti. "Çocuğumun gittiği okulun eğitim saati 7.30`da başlıyor, öğleden sonra ise 14.10 sona eriyor. Bu saate hizmet veren öğrenci servis aracı bulunmamaktadır. Şu anda sıkıntımız budur. Komşum, çocuklarımızı, her sabah kendi özel aracı ile uzak bir mesafeden, yani 10-12 km kadar bir mesafeden olan Üçkuyular semtinden, alıp okula bırakıyor, öğleden sonra14.10 civarından ise okuldaki günlük eğitim ve öğretim saati bitiyor. Şayet ben müsait isem okula gidip çocukları alıp otobüs durağına teslim edip eve gönderiyorum. Komşum eğer müsait ise kendi iş yerinde ayrılıp özel aracı ile kendi çocuğunu ve çocuğumu eve götürmek suretiyle bu şekilde çocukların eğitimini almaya çalışıyoruz."
Servis Araçlarının Olmayışından Dolayı Öğrenciler Okula Gidemiyor
Bu manada belki bir düzenlemenin yapılabileceğini söyleyen Caynak, Diyarbakır`da ki İmam Hatiplerde, 09.00-15.00 saatleri arasında normal eğitim, diğer okullarda ise sabah 07.00, öğleden sonra 14.00`te biten eğitim tarzının, sabahçı öğlenci olacak şekilde eğitim verildiğini hatırlatarak, kendisine göre burada bir karmaşanın olduğunu ifade ederek, " Bir çok velinin de bu nedenlerden dolayı çocukları İmam Hatip Okullarından aldığını duydum. Bunu hatta bazı okul idarecilerinden de işittim. Bu sene eğitim öğretim yılının başlaması özellikle İmam Hatip Okullarının açılması bana göre bir bayram havasında oldu. Fakat bana göre Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim saatlerini bir kez daha gözden geçirmelidir.
Henüz işin başındayken ailelerin aynı zamanda öğretmenlerin mesai durumuna göre bir düzenleme yapılmalıdır. Bazı okullar birbirlerine çok yakındırlar bu okulların biraz daha fiziksel şartları iyileştirilerek, ilkokulu ayrı, ortaokulu ayrı olacak şekilde bir düzenlemeye gitmeleri veya buna benzer başka formüllerle ki ben inanıyorum şu anda da biliyorum ki çocuğumun gittiği okulda idarecilerin bu konuda çözümleri vardır. Fakat kararlar daha çok bir üst makamda, Milli Eğitim Müdürlüğünde verildiği için onların doğrudan bir yetkisi ve müdahalesi yok, olmadığı içinde istediğimiz eğitim ve öğretimi alamıyoruz. Hem öğretmenlerimiz mağdur, hem öğrencilerimiz mağdur hem de aileler olarak bizler mağduruz" şeklinde konuştu.
Maddi Durumu İyi Olamayan Öğrencilerin Servis Ücretlerine Müdürlükler El Atsın
Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz Diyarbakır Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş ise, İmam Hatip ortaokulu ve liselere halkın yoğun bir teveccühü olduğunu ama gerek okulların uzak oluşu ve gerekse taşıma araçlarında zaman zaman aksaklıkların olduğunu dile getirerek, Özelikle maddi durumu düşük olan velilerin bu sorunlardan fazlasıyla etkilendiğini belirterek Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu konuda bir çözüm getirmesi talebinde bulundu. (Osman İçli-İLKKHA)